Ez történt

2024.01.19. 17:00

Térségi híreink

Mozsár Eszter

Tuzson Bence igazságügyi miniszter adta át a Zalaegerszegi Áldozatsegítő Központot

Az ország 13. áldozatsegítő központját adta át Tuzson Bence igazságügyi miniszter múlt héten Zalaegerszegen. A Bíró Márton utca 38. szám alatti létesítményben ingyen, szociális rászorultság vizsgálata nélkül segítenek a bajba jutottakon. A központokban elsősorban jogi tanácsadás, pszichológiai, gyakorlati és egyéb ügyviteli segítség kérhető. Hazánk élen jár az áldozatokat segítő munkában, mondta a tárcavezető, aki arról is szólt, hogy lakhatással, ruházkodással, utazással kapcsolatos pénzügyi segítséget tudnak nyújtani a bajba jutottaknak. Sokat változott a bűncselekmények elkövetési formája, manapság egyre többen esnek az online térben elkövetett csalások áldozatává. Leghatározottabban szeretnének fellépni a csalókkal szemben, így összehívtak egy munkacsoportot, ami azon munkálkodik, hogyan kapja el őket és szorítsák vissza ezeket a visszaéléseket, hangsúlyozta a miniszter. Király Nóra október 15-től miniszteri megbízottként segíti az Igazságügyi Minisztérium és az áldozatsegítő központok munkáját. A zalaegerszegi rendezvényen elmondta, hazánkban 140 szervezet végez ilyen feladatot. Cél, hogy 2025-re minden vármegyében működjön áldozatsegítő központ. A rendőrség és a kormányhivatal mellett a Civil Életért Közhasznú Egyesület támogatja partnerszervezetként az új zalai központ munkáját. A partnerekkel az együttműködési megállapodást dr. Répássy Róbert parlamenti államtitkár írta alá.

 

Újabb izgalmas előadás a zalaegerszegi MCC-ben

A Női Vezetői Liga és a zalaegerszegi MCC szakmai előadást szervez január 25-én, csütörtökön 17 órától a Tudomány és Technika Háza I. emeletén. Vigassyné dr. Asztalos Anikó az osztálytermi diskurzust középpontba állító kutatások eredményeit a multinacionális cégek világára vonatkoztatva is értelmezi, előadásában a a kommunikációs egyensúly megteremtésének eszközeiről beszél, amit az osztálytermektől a céges tárgyalókig használnak. Az iparkamara Női Vezetői Ligájának célja, hogy segítse a női vezetőket minél sikeresebbé válni. Támogatja őket abban, hogy hatékonyan tudják megtalálni az egyensúlyt a karrier és a magánélet között. Ennek érdekében szerveznek szakmai programokat. A találkozók keretében a tagok egymástól vagy meghívott előadóktól olyan információkat kaphatnak, amelyekkel nemcsak cégeiket, intézményeiket fejleszthetik, hanem vállalkozó kedvüket is fokozhatják.

 

Hetési szőttesek és fafaragások a kanizsai Honvéd Kaszinóban

A Honvéd Kaszinóban a magyar kultúra napja alkalmából nyílt meg a Lenti Hácskó Imréné népi iparművész és a kaszinó fafaragó szakkörének közös kiállítása. A vendégeket Halmos Ildikó, az intézmény igazgatója köszöntötte. Elmondta: az idei első népművészeti tárlatukat régi barátaikkal nyithatták meg, akik ezúttal is számos gyönyörű tárggyal örvendeztették meg a kaszinó galériáját. A Lentiből érkező Hácskó Imréné munkái mellett Stiller Gábor és Csávás Csaba fafaragók, népi iparművészek alkotásai láthatók. A kiállítás február 2-ig látogatható. Az eseményt Járási Ildikó iparművész nyitotta meg, aki hangsúlyozta: köszönet jár a kiállítóknak, a szervezőknek, s mindazoknak, akik segítik a szakkörök fenntartását. Olyan fontos dolgot mentenek meg az utókornak, ami régebben természetes, hozzánk szorosan kötődő dolog volt. A kulturális műsorban a Honvéd Kaszinó Városi Színpad és a Kanizsai Fiatalok Közösségének növendékei léptek fel.

 

Újévi koncert adtak keszthelyi iskola támogatására

Jótékonysági újévi hangversenyt ad pénteken a Chanson Brass kamarazenekar Keszthelyen, a „Közgáz” aulájában, amely erre az alkalomra hangulatos koncertteremmé változik. Páhi Sándorné Szalai Éva, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Közgazdasági Technikumának igazgatója elmondta, a programmal a Keszthelyi Közgazdasági Szakképzésért Alapítványt támogatják. Az Európa-hírű fúvósegyüttes jótékonyságból, honorárium nélkül vállalta a fellépést. Az alapítvány legfontosabb célja a tehetséges diákok támogatása. Az Intézményben kiemelt szerepe van az idegen nyelveknek, a digitális kultúrának és a szakmai tudás fejlesztésének. E civil szervezetet a szülők hozták létre 1995-ben, s azóta folyamatosan segíti az iskola szakmai munkáját. A 2022-23-as tanévben például a tehetségnapon 86 diáknak tudtak általuk díjat, jutalmat adni, elismerve az országos, megyei és területi tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedően teljesítő fiatalokat, mondta az igazgató.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában