Zaol podcast

2024.01.27. 18:00

Rajzolással gyógyítja a lelkét Gál Melinda

A nagykanizsai Gál Melinda autodidakta festő, aki Nagykanizsa kiállítótermeiben és iskolák galériájában gyakran megmutatja munkáit. Ezúttal vele beszélgettünk a képeiről, a rajzolás szeretetéről és arról, mit jelent számára ez a fajta önkifejezés.

Benedek Bálint
Gál Melinda autodidakta festő
Fotó: Szakony Attila

A hölgy szakmáját, hivatását tekintve nem festő, hanem műkörmös. Korábbi kiállításán egyik mentora, Lengyák István, a Hevesi-iskola galériájának vezetője, pedagógus úgy fogalmazott: egészen apró szarulemezekre hoz létre miniatűr képeket, festményeket, kompozíciókat. Vagy ugyanolyan apró műanyagokra, melyeket később felragaszt a körmökre. Mindezt nap mint nap óriási türelemmel végzi. Már ebből a bevezető gondolatból is kiérezhetjük, hogy Melinda szeret szépet alkotni.

Melinda gyerekként is szeretett rajzolni, de felnőttként még inkább. Beiratkozott egy rajztanfolyamra, ahol Máté Renátától igyekezett elsajátítani a valósághű rajzolás alapjait az úgynevezett jobb agyféltekés látásmód segítségével. Ez bejött. Azóta pedig autodidakta módon fejleszti tudását. A beszélgetés során egyéb érdekességekről is mesélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában