Zaol podcast

2023.11.14. 07:00

A horgásztársadalom már értékeli a nagykanizsai Csónakázó-tavat

A nagykanizsai Csónakázó-tó az elmúlt három évben valósággal megújult. A megvalósult fejlesztésekről Szépligeti Ferenc, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) halgazdálkodási koordinátora, hivatásos halőre beszélt.

Benedek Bálint

Szépligeti Ferenc örül annak, hogy a hat egyesület összefogásával a Csónakázó-tó felkerült az országos versenynaptárba és a halturisztikai térképre is

Fotó: Szakony Attila

– A kanizsai horgászegyesületek kérésére s kivételes összefogásuknak, együttműködésüknek hála megtörténhetett a váltás – mondta el a Zaol-podcast vendége. – Az egyesületek ennek az országos szervezetnek a tagjai, ezért célszerű volt a halgazdálkodást is rájuk bízni. Emellett működtet Nagykanizsa egy konzultációs fórumot, melyen keresztül mind a hat kanizsai horgászegyesület szinte napi betekintést nyerhet a szövetség munkájába.

Szépligeti Ferenc a beszélgetésben kitért a gyönyörű környezetben fekvő kiváló horgászvíz rendbetételére, a környezet megóvására. Ezen kívül szólt még a horgásztársadalmat érintő fontosabb változásokról, a halőri szolgálat jelentőségéről, a horgászvizsgákról, a versenyekről és az előttük álló megannyi feladatról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában