Időjárás

2024.04.28. 03:00

Visszatér a ragyogó napsütés és a nyárias idő Zala vármegyébe

Zaol.hu

Forrás: shutterstock.com

A koponyeg.hu információi szerint, ragyogó napsütés mellett csak fátyolfelhők lesznek az égen, nem várható csapadék. 21 és 27 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A délkeleti szél megerősödhet.

A gomolyfelhők mellett vasárnap már kevés fátyolfelhőzet is megjelenik az égen, de összességében sok napsütésre számíthatunk. Csapadék hazánk nagyobb részében nem várható. A déli, délkeleti szelet élénk, főként az Északnyugat-Dunántúlon olykor erős, vasárnap helyenként viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 3 fok köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 27 fok között várható.

Tudtad?!

2012. április 28-én 31,3 fokot mértek Körösszakálon, ez volt a legmelegebb ezen a napon hazánkban. A leghidegebbet ezen a napon Zabarban mérték 2021-ben, ekkor -5,9 fokot mutatott a hőmérő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!