Zaol podcast

2023.11.11. 11:00

A cukorbetegek önmaguk orvosai – képzések és bemutatók segítik az érintetteket a diabétesz világnap zalaegerszegi eseményein

A betegség kockázataira, a prevenció jelentőségére hívja fel a figyelmet a diabétesz világnap, amelynek keretében november 14-én, kedden Zalaegerszegen is részt vehetünk ismeretterjesztő programokon és ingyenes szűréseken. A 2023-as világnap témája a cukorbeteg-ellátáshoz való hozzáférés napjainkban.

Szalay Balázs

Szalai Gáborné, a Zalaegerszegi Diabetes Egyesület elnöke

Fotó: ZH-Archívum

A probléma világméretű és egyre nagyobb lesz, becslések szerint 2030-ban kilenc emberből egy cukorbetegséggel küzd majd. A diabétesz Magyarországon kétszer annyi embert érint, mint amennyi az igazolt esetek száma, így az időben történő felismerés és prevenció érdekében nagyon fontos a szűrővizsgálatok elvégzése. Ebben segít rendszeresen a Zalaegerszegi Diabétesz Egyesület, amely a világnap alkalmából ismét egészségügyi napot szervez az érdeklődőknek. A Zaol-podcast vendége a civil szervezet elnöke, Szalai Gáborné Zsuzsa, akivel a TESZ székházba tervezett keddi programokat ajánljuk, és beszélünk a cukorbetegség főbb tüneteiről, a már kialakult állapot kezelési lehetőségeiről és az is kiderül, miért fontos, hogy a kórral küzdők minél tájékozottabbak, képzettebbek legyenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában