Bulvár-celeb

2024.04.27. 21:15

Tragikus balesetben, 21 évesen hunyt el egy magyar rendőr, parkot neveztek el róla

Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester szolgálatteljesítés közben, közúti közlekedési baleset következtében halt meg.

MW

Fotó: Vaszko Viktor

Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester, a IV. kerületi Rendőrkapitányság járőre mindössze 21 éves volt, amikor egy riasztáshoz igyekezve 2018. február 15-én éjjel a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében egy közúti közlekedési balesetben életét vesztette. A fiatal rendőr vétlen volt. 

Halálát követően Mátyás Balázs Tamás r. őrmestert Magyarország Belügyminisztere posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő, és a „Szolgálat halottjává” nyilvánította - írja a police.hu.

A magyar rendőr, Mátyás Balázs Tamás mindössze 21 évesen hunyt el, most parkot neveztek el róla
Fotó: Vaszko Viktor

Tragikus balesetben, 21 évesen hunyt el egy magyar rendőr, parkot neveztek el róla

Mátyás Balázs Tamás szülei fiuk emlékének méltó megőrzéséért indítványt nyújtottak be az önkormányzatnak, amelyet előbb a IV. kerületi képviselőtestületi ülésen, majd a Fővárosi Közgyűlés ülésén is megszavaztak.

Az egyhangú döntés alapján Újpesten, az Iglói út és a Fóti út kereszteződés melletti közterület mostantól a „Mátyás Balázs Tamás tér” nevet viseli.

A tér ünnepélyes átadásával egybekötött megemlékezést rendőrnapon, 2024. április 24-én, 11 órakor tartották, ahol beszédet mondott a fiatalon elhunyt rendőr édesapja, valamint Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és Dr. Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában