Felsőoktatás

2022.07.25. 17:30

A mérnökinformatika lett a legnépszerűbb a kanizsai egyetemi központ kínálatából

Az idei általános felvételi eljárásból kiderült: a legnépszerűbb szak a mérnökinformatikus képzés, melyet alapszakon, valamint felsőfokú szakképzésben is sokan választották a Pannon Egyetem Nagykanizsa-Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ kínálatából.

Benedek Bálint

Dr. Kaszás Nikoletta: "Várhatóan ennek a hétnek a közepén hirdetik ki a pótfelvételi lehetőségét"

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Mint ismert: múlt hét csütörtök estig kellett várni, akkor hozták nyilvánosságra a 2022-es felvételi ponthatárait. A 99 192 jelentkező közül 73 805 fő került be valamelyik egyetemre vagy főiskolára.

A legtöbb hallgatót idén is az ELTE vette fel, ezt a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem követi. A Pannon Egyetem képzésein összesen 1369-en kezdik meg szeptemberben a tanévet a felvi.hu adatai alapján.

Dr. Kaszás Nikoletta, a kanizsai egyetemi központ főigazgatója elmondta: az idei általános felvételi eljárás keretében is alapvetően a három fő területükre fókuszáltak a meghirdetett szakok kapcsán. Különféle informatikai, turizmus és a vízügyi mérnöki képzések, ezeket egészítik ki még további képzési lehetőséggel.

– A legnépszerűbb szaknak egyértelműen a mérnökinformatikus képzés bizonyult – folytatta. – A szak esetében minőségi ugrás tapasztalható, hiszen az általunk felvett hallgatók átlagpontszáma 404 pont lett, ami kiemelkedően magasnak mondható informatikai területen. Az egyik legrégebbi szak sikere nagymértékben köszönhető annak is, hogy évek óta foglalkozunk ezen a területen tehetségmenedzsmenttel, amelyen belül sokat jelenhet a középiskolás diákok körében megrendezett „PENdroid” országos programozói verseny is. Szintén számottevő érdeklődést kapott a kereskedelem és marketing, mely felsőoktatási szakképzésben érhető el nappali és levelező formában. A turizmus-vendéglátást nappalis képzés formájában indíthatunk, míg a levelezős képzések közül a pénzügy és számvitel elérhető.

A főigazgató az év fénypontjának azt tartja, hogy a fokozott nemzetközi érdeklődésre reagálva szeptembertől várhatóan elindíthatják a vízügyi-üzemeltetési mérnök szakot angol nyelven. Alátámasztja azt az irányt, amivel néhány éve foglalkoznak, hogy a víztisztítás és a vízkezelés valóban fontos, globális kérdés lesz.

A Pannon Egyetem a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régió meghatározó felsőoktatási intézménye, amelynek székhelye Veszprém. A kiváló szakmai hagyományokkal és nagy múlttal rendelkező intézmény képzési kínálata csaknem minden tudományterületet lefed. A Pannon Egyetem öt karral rendelkezik, oktatási helyszínei – Veszprémen kívül - a térség több városában, többek között Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Kőszegen is elérhetők.

– Várhatóan ennek a hétnek a közepén hirdetik ki a pótfelvételi lehetőségét – folytatta a főigazgató. – Azokat várjuk, akik nem jelentkeztek az általános eljárásba, illetve nem vették fel őket. Gyors döntéseket kell hozniuk, hiszen a jelenlegi információink szerint augusztus 5-ig (péntek) lehet jelentkezni. Fontos tudni, hogy egyetlen intézmény, egyetlen szakja jelölhető meg.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában