Frissen Zalából

2022.03.02. 10:00

Sok kutya visszakerül a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhelyre

Egyre többen megszabadulnának a kutyájuktól, emiatt is rendkívül megnőtt a Bogáncs Állatmenhely leterheltsége.

Arany Gábor

A menhely nagyon leterhelt most is

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archívum

Abai Erika, az ideiglenes befogadók közreműködésével 180 kutya ellátásáról gondoskodó menhely vezetője elmondta: alábbhagyott az örökbefogadási kedv, sőt megfordulni látszik a tendencia.

 

Naponta tíz megkeresést is kap a zalaegerszegi Bogáncs egyesület arról, hogy a gazdák beadnák a kutyákat, köztük sokat korábban éppen a Bogáncstól vittek el. Ebben az is közrejátszik, hogy a leendő gazdák többség nem fogadja el a szakemberek tanácsát, küllemre és nem viselkedés alapján választ ebet, utána pedig nem tudja kezelni a kutyát, és végül visszaviszi az állatmenhelyre. 

 

Emellett szép számmal kerülnek be kölykök, a mentett kutyák zöme pedig ivaros, ami tovább növeli az orvosi költségeket. Az összeg havonta már eléri az egymillió forintot. 

 

A menhelyi kennelek felújítása is zajlik az anyagiak és az időjárás függvényében, az üzemeltető gondjait pedig tetézi, hogy az állatok mentéséhez, ellátásához használt autói húsz évnél idősebbek, gyakori javítást igényelnek. 

 

A megyeszékhelyen és környékén tevékenykedő Bogáncs Állatmenhely támogatására szombaton este nyolc órától jótékonysági bált rendeznek. A hagyományteremtés szándékával meghirdetett, belépődíj nélküli programnak a Kisfaludy utcai Contrast Bistró ad helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában