Zalaerdő Zrt.

2024.04.26. 16:00

Erdőtelepítés Zalában

A Zalaerdő Zrt. becsehelyi erdőkerületében mutatták be pénteken a társaság legújabb erdőtelepítését, amelynek keretében közel 5 hektáros területen ültettek facsemetéket.

Pásztor András

Rosta Gyula vezérigazgató (j) és Cseresnyés Péter képviselő szimbolikusan egy facsemetét is elültetett a területen, az erőtelepítés részeként

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Rosta Gyula vezérigazgató elmondta: az idei évtől a magántulajdonosok számára is megnyílnak az erdőtelepítésre vonatkozó pályázati lehetőségek, meyek jó feltételeket biztosítanak a fásításhoz.

erdőtelepítés
A Zalaerdő Zrt. összesen 4,8 hektáron hajtott végre erdőtelepítést
Fotó: Szakony Attila

- A Zalaerdő Zrt. e tekintetben is szeretne példát mutatni, ezért az Agrárminisztérium koordinálásával és finanszírozásával összesen 4,8 hektáron hajtottunk végre erdőtelepítést - árulta el a vezérigazgató, aki jelezte: a területen kocsányos tölgyet, kései juhart ültettek, kísérő fafajként pedig gyertyánt, korai juhart és madárcseresznyét. - Az erdőszegélyekben pedig a madarak által is kedvelt kökényt telepítettünk. A facsemetéket a Zalaerdő Zrt. saját csemetekertjéből biztosítottuk - foglalta össze a vezérigazgató.

Erdőtelepítés mindenki örömére

A terepi sajtótájékoztatón részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki örömét fejezte ki az új erdőtelepítés kapcsán. Mint mondta: Zala vármegye az ország egyik legerdősültebb vidéke, s mint ilyen, a túrázók, kirándulók, erdőjárók kedvenc vidéke is.

Fotó: Szakony Attila

Mura Program

- Annak idején, amikor megálmodtuk a Mura Programot, az volt a víziónk, hogy másoknak is bemutassuk ezt a gyönyörű, erdőkkel, vadakkal gazdag vidéket - fogalmazott a képviselő, aki friss hírekkel is szolgált. - A napokban a kormány elé kerül az az aktív turisztikai terv, melynek egyik területe éppen a dél-zalai régió. Ha a kormány biztosítja a szükséges forrásokat, úgy elkezdődhet a bázakerettyei drótkötélpálya és az Eszteregnyére tervezett, virtuális valósággal kombinált lombkoronasétány kialakítása is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában