Frissen Zalából

2022.02.16. 10:00

Horvát vendégek is érkeztek a vindornyafoki kolbásztöltő versenyre

Két évet kellett várni az újabb kolbásztöltő versenyre a kis zalai településen. Hétvégén remek időben tíz csapat részvételével ismét találkoztak a régi barátok és a disznótoros ételek elkészítésének egyik utolsó fázisával múlatták az időt.

Góth Imre

Csoportkép a verseny résztvevőiről

Forrás: Góth Imre

Egyenként közel tíz kiló jó minőségű hús ledarálásával, a szükséges zsiradék és fűszerek hozzáadásával elkészítették a féltve őrzött egyedi receptek alapján a masszát, majd bélbe töltötték és kisütötték. 


– Nagyon örülünk, hogy ismét vendégül láthattuk zalai, veszprémi és horvát barátainkat – mondta Hág Attila polgármester a jó hangulatú rendezvény közben. – Mindenki nagyon várta, hogy újra találkozhassunk és felelevenítsük a kialakult barátságokat. Nehéz dolga akadt a zsűrinek az elkészült kolbászok bírálatakor. A hagyományos ízek legjobbját idén a gógánfaiak találták el, majd Egeraracsa és Karmacs csapatait emeltük ki. Sibeniki vendégeink fehérboros horvát különlegességgel érkeztek, míg a gyenesdiásiak szép sütéseikkel tűntek ki. Hamar elfogytak a cserszegi, kallósdi, és foki csapatok kolbászai is. Mindnyájunk nevében mondhatom, reméljük, visszatér az élet a megszokott kerékvágásba, és jövőre ismét találkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában