Frissen Zalából

2021.11.07. 07:00

Gyerekeknek indított képzést a Kanizsa14 Kerékpáros Egyesület

A biztonságos és kulturált kerékpáros közlekedés érdekében gyermekeknek indít képzést és tanfolyamot november 9-től a Kanizsa14 Kerékpáros Egyesület.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Szakony Attila

A közlekedésbiztonsági program kapcsán tartottak „toborzót” és ügyességi versenyt szombaton a Kanizsa Plaza parkolójában az egyesület tagjai.

 

- Amatőrként kezdtünk biciklizni, az egyesületet még 2014-ben alapítottuk meg 10 fővel – mondta lapunknak Bacsi Szilárd, a szerveződés elnöke. – Az egész csak úgy, hobbiból indult, szerettünk bringázni, közben eltelt néhány év, egyre nőtt a tagságunk, sokaknak már gyermekeik is vannak és úgy éreztük, van egyfajta hiátus éppen az utóbbi korosztály kapcsán. Szerettük volna a gyermekeinket biztonságban tudni kerékpározás közben és úgy gondoltuk, indítunk egy felkészítő képzést, tanfolyamot nekik – aztán felvetődött az ötlet, hogy ezt a programot ki kellene terjeszteni szélesebb körre is. Célunk a gyermekek egyensúlyérzékének, kerékpárkezelési technikájának és közlekedési ismereteinek fejlesztése, illetve a tudatos kerékpárhasználat megismertetése mellett versenyekre való felkészítést is szeretnénk végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában