Frissen Zalából

2021.05.22. 07:00

Így búcsúznak a keszthelyi végzősöktől

A hagyományos időpontban – az érettségi előtti hétvégén – hagyományos módon idén nem lehetett megtartani a középiskolások búcsúztatását. Az intézmények legtöbbje más módját választotta a diákoktól való búcsúnak.

Keszey Ágnes

A gimnáziumban személyes, de osztályszintű búcsúzás lesz

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Pénteken a nagykanizsai helyzetről számoltunk be, szombaton a keszthelyi intézmények döntéseiről tudósítunk.

A város öt középiskolája közül a legtöbb intézményben a szokásos időpontban: a vizsgák előtt, de rendhagyó módon köszöntek el a végzősöktől.

A Premontrei Szakgimáziumban online műsort nézhettek a diákok. A kis létszámú, hat fős végzős osztályt Balogh Csaba igazgató egy gyakorlati foglalkozás alkalmával személyesen is elbúcsúztatta, s a tanulók akkor megkapták a tarisznyát is.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozó Asbóth Sándor Technikumban és Keszthelyi VSZK-ban online ünnepség volt. A ZSzC Közgazdasági Technikumban tervezik, hogy június 11-én ballagási ünnepséget tartanak, de ezzel kapcsolatosan még felmérik az igényeket és egyeztetés is szükséges.

A gimnáziumban személyes, de osztályszintű búcsúzás lesz
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

A Vajda János Gimnáziumban pedig már biztos, hogy személyesen köszönnek el a végzett diákoktól.

-Május 29-én osztályszintű búcsúzást fogunk szervezni a tanulóknak. A három végzős osztály 92 tanulója így kisebb ünnepség keretében osztályonként búcsúzik el -mondta el Varga Sz. Gábor intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában