Frissen Zalából

2021.04.08. 14:00

Környezettudatos pohár készült a Pannon Egyetemen Nagykanizsán

Pályázati forrás felhasználásával úgynevezett „RE-pohár” készült a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központnál, a környezettudatosság jegyében.

Benedek Bálint

Leszámolnak az eldobható műanyag poharakkal, itt a legújabb „RE-pohár”. Balról jobbra: Torma-Paluska Ágnes, Mezőfi Nóra és Hörcsöki Dávid

Fotó: Szakony Attila

Torma-Paluska Ágnes, az intézmény kommunikációs referense elárulta: az egyetemi központ népszerűsítése érdekében korábban is készítettek már különféle ajándéktárgyakat, melyeket általában a hozzájuk látogatók megkaphattak emlékbe. Eddig is nagyon odafigyeltek a környezetükre, de most még inkább prioritássá vált a természetbarát szemléletmód, melyből megszületett az úgynevezett „RE-pohár”. Az újra felhasznált műanyagokból készített pohár tartóssága révén sokáig használható lesz.

Leszámolnak az eldobható műanyag poharakkal, itt a legújabb „RE-pohár”. Balról jobbra: Torma-Paluska Ágnes, Mezőfi Nóra és Hörcsöki Dávid
Fotó: Szakony Attila

– Hallgatóink körében ötletbörzét tartottunk azért, hogy a pohár külső grafikáját egyedivé varázsolhassuk – folytatta Torma-Paluska Ágnes. – Az egész központ szinte egyszerre mozdult meg, de leginkább Hörcsöki Dávid terveiben láttuk azt, hogy illik hozzánk. Matricái között fellelhetők azok a figurák, melyek utalnak a kanizsai központ rendezvényeinek sokszínűségére.

Hörcsöki Dávid másodéves felsőfokú szakképzésben tanuló, turizmus szakos hallgató készítette a győztes grafikát, amit a kanizsai egyetemi élet kreatív főzeteként aposztrofált. Mint mondta: a fiatalok jegyzetelés közben gyakran rajzolgatnak füzetükbe, s e motívumok idővel elveszhetnek. Ám a pohárra kerülve, mostantól örökkön-örökké velük maradhatnak.

A körforgásos gazdaság témájában oktató Mezőfi Nóra örömmel fogadta a „RE-pohár” ötletét, mely kapcsolódik az egyetem új szemléletéhez.

– A fenntarthatóság nálunk nem puszta szlogen, mi megpróbálunk e szerint is élni a mindennapokban – mondta. – A pohár csak első állomása ennek, amit hallgatóinkkal együtt gondolkodva továbbiak követnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában