Halálos tűzeset Zalában

2024.01.24. 11:27

Lakástűzben halt meg egy ember Kallósdon (Frissítve!)

Szerdán reggel kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy százhúsz négyzetméteres lakóház Kallósdon, a Kossuth Lajos utcában.

Zaol.hu

Fotó: Wolf Ferenc

A bejelentés 5 óra 42 perckor érkezett a katasztrófavédelemhez azzal, hogy a tető teljes terjedelmében lángol, és a tűz a közeli melléképület tetőszerkezetére is átterjedt. A helyszínre kivonuló keszthelyi hivatásos és a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók több oldalról támadva, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral fojtották el a lángokat. Az épületbe való bejutást, a lángok elfojtását a lakásban felhalmozott bútorok és hulladékok nehezítették. Oltás közben találták meg a ház lakóját, egy 74 éves nőt, aki életét vesztette.

Fotó: Wolf Ferenc

Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja. 

A lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban következik be, ilyenkor fokozottabb odafigyelésre van szükség. Ne halmozzunk fel felesleges dolgokat az otthonunkban, mert azok amellett, hogy tűzveszélyesek, a menekülést is megnehezítik – írja a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában