Kilenc óráig hét bejelentés érkezett

2023.12.06. 09:47

Megcsúszott autók, leszakadt vezeték, elakadt buszok - rengeteg munkát ad a havazás Zalában a katasztrófavédelemnek

Zaol.hu

Kedden este megérkezett az előre jelzett havazás Zala vármegyébe. A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére délelőtt 9 óráig a havazással összefüggésben összesen hét bejelentés érkezett. A tűzoltókat elsősorban elakadt járművekhez, kidőlt fákhoz riasztották.

Nem sokkal reggel hat óra előtt egy csirkéket szállító kamion akadt el a havas úton Zalaapáti belterületén. A pacsai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal körbeásták az elakadt járművet, így az ki tudott jönni a szorult helyzetből, majd folytatta útját. Csapi és Zalasárszeg között egy busz akadt el a hóban, majd az utána érkező helyközi járat is elakadt. Az egyik járművön tizenkét gyermek utazott, de személyi sérülés nem történt. A mentésükre érkező zalakarosi hivatásos tűzoltók az első, elakadt buszt kivontatták, így a másikkal közösen folytatni tudták útjukat. Ezen a helyszínen később egy kamion, valamint két további busz is elakadt, amelyek mentését szintén a zalakarosi tűzoltók végezték. Kercaszomor külterületén két személygépkocsi ütközött össze. A lenti hivatásos, valamint a bajánsenyei és őriszentpéteri önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében. 

Zalaegerszegen parkoló autóra esett nagy faágat, míg Zalaszentgrót, illetve Iharosberény külterületén pedig úttestre dőlt fákat távolítottak el a tűzoltók - írja a katasztrofavedelem.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában