Kritikus helyzet még sehol sem alakult ki

2023.12.06. 11:10

Hóhelyzet – a Magyar Közút Zala Vármegyei Igazgatóságát kérdeztük

Kritikus helyzet még sehol sem alakult ki a vármegye útjain az éjszakai és a most is tartó havazás miatt, közölte szerkesztőségünk érdeklődésére a Magyar Közút Zala Vármegyei Igazgatósága üzemeltetési és fenntartási osztályának vezetője.

Antal Lívia

Fotó: Fehér Márk

Imre Béla elmondta, az éjszaka leesett 5-6 centiméteres hó eltakarításán reggel 8 órától 24 gép dolgozott a négy vármegyei mérnökség területén és jelenleg már csak egy, de mindenhol rendelkezésre áll 9-10 gép a beavatkozáshoz. Az utak mindenhol le vannak sózva. Egyelőre többet nem tudnak tenni, mert a hó folyamatosan esik, így továbbra is hókására kell számítani az utakon. Az egész vármegyében havazott, mindenhol ugyanaz a helyzet, mint Zalaegerszegen. A reggeli órákban egy busz akadt el Csapi és Újlak közötti bekötőúton a latyakos-hókásás úttesten, Zalabér mellett egy kidőlt fát kellett eltakarítani a közút szakembereinek, Korpavárnál pedig egy Zalaegerszeg felé haladó személyautó csúszott az árokba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában