Már tetőzött

2023.08.08. 17:47

Jelentős apadás a Murán

Hétfőn este nyolc óra körül 549 centiméteren tetőzött a Mura Letenyénél, azóta pedig jelentősen csökkent a folyó vízszintje: kedden délelőtt 25-27 centiméterrel kevesebbet mutattak a mérőeszközök, és csökkent a vízhozam is, írja a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóség. Vasárnap több száz önkéntes, mentőcsoport tag, önkéntes tűzoltó és civil dolgozott három település, Molnári, Tótszerdahely és Muraszemenye védelmén, amely sikeresnek bizonyult.

Zaol.hu

A vármegyében lehullott nagy mennyiségű csapadék, valamint a viharos időjárás péntektől egészen hétfőig 29 helyszínen adott munkát a tűzoltóknak. Az egységek 24 alkalommal kidőlt fákat távolítottak el az úttestről, 4 helyszínen pincékben, mélygarázsban és vízóraaknában felgyülemlett vizet szivattyúztak ki, egy esetben pedig egy megsüllyedt családi házból mentettek ki egy embert Felsőrajkon. 

A három, árvízvédelmileg érintett településen a víz a védekezésnek köszönhetően egyik ingatlanba sem tört be. Csupán Muraszemenyén, három ház kertjében emelkedett meg akkora mértékben, hogy egy idős embernek ideiglenesen el kellett hagynia otthonát. Ezeket a házakat homokzsákokkal körbevédték.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában