Márton-nap

2022.11.16. 16:30

Tréfás borszentelés Tótszentmártonban

A Szent Márton Borbarát Egyesület nemrégiben Márton-napi újbormustrát tartott a faluházban, ezután pedig újborfesztivált szerveztek a Kálmán-hegyen.

Benedek Bálint

A boros rendezvény vendégei a borpüspök társaságában jól mulattak a Kálmán-hegyen

Forrás: Zalai Hírlap

A bormustrára 32 borral neveztek a helyben termelők és az egyesület tagjai. A nedűk közül 22 volt fehér, 3 rozé, 6 vörös és 1 meggybor. A bíráló bizottság tagjai, Kuprivecz József elnök, Smidéliusz Zoltán, Somogyi András és Simon Zoltán döntött a helyezésekről. Eszerint 11 arany-, 13 ezüst- és 7 bronzérmet osztottak ki, míg a legjobb újbor címet a tótszerdahelyi Megyeri István traminije érdemelte ki.

Ezt követően a Kálmán-hegyen a Szent Orbán pihenőben rendezett fesztiválon a gazdákat, valamint a vendégként érkező Rijekai Tuhobić Hegymászók Egyesületének tagjait borkóstoló várta. Gulyás László borpüspök és ministránsai tréfás ceremónián keresztelték a mustot borrá. A résztvevők ezután a pincéket látogatták meg, ahol a hegy újborait ízlelhették meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában