Vádemelés

2022.08.23. 07:34

Olcsóbban akart tankolni, ezért rendszámot cserélt a szlovák férfi Nagykanizsán

Magyar rendszámmal akart olcsóbb benzint venni a szlovák férfi, de lebukott.

Arany Gábor

Fotó: Illusztráció/Pixabay

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője számolt be. E szerint a 1993-ban született szlovák férfi 2022. július 8-án 22.30 körül Nagykanizsán keresztül utazott Mercedes GLE személygépkocsival horvátországi nyaralásából haza Szlovákiába. Nagykanizsára érve tankolni akart, azonban nem szándékozott megfizetni a külföldiekre vonatkozó magasabb benzinárat, ezért a Garay utcai Lukoil benzinkút közelében megállt, az autójára szlovák rendszámok helyett műanyagból készült, NFK-499 jelű magyar rendszámtábla-utánzatokat szerelt fel. Ezeket még Szlovákiában vásárolta ismeretlen személytől. Ezután a Lukoil benzinkútra hajtott, és a kezelőtől érdeklődött a kiadható üzemanyag mennyiségéről, de aztán megijedt, és tankolás nélkül elhajtott. 

Az eredeti rendszámtáblákat kicsit odébb visszaszerelte, az utánzatokat az utasterébe tette. Az esetet azonban a benzinkút kezelője bejelentette a rendőrségre, és járőr indult az autós keresésére. Eközben a férfi az OMV kúton megtankolt, és ezt követően a Garay utcán állították meg rendőrök, akik a rendszámtábla-utánzatokat megtalálták, lefoglalták. Mint kiderült, az eredeti NFK-499 forgalmi rendszámtáblákat egy 2011-es évjáratú Mercedes 221. típusú, akasztói tulajdonos gépkocsijára állította ki a magyar közlekedési hatóság. A Nagykanizsai Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a szlovák férfi ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában