Frissen Zalából

2021.11.27. 10:04

Észlelte a hévízi balesetet, de nem állt meg segítséget nyújtani: büntetőeljárás indult ellene

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

E szerint a 2021. június 12-én déli fél egykor Hévízen a Balassi Bálint utcában motorkerékpárral közlekedett egy 48 éves helybeli férfi, aki a 73 178-as számú mellékút kereszteződésénél lévő körforgalomba behajtva elvesztette uralmát a jármű felett és elesett. A balesetben jármű vezetője és utasa, egy 14 éves fiú nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. Ide érkezett a baleset után elsőként személyautóval egy 37 éves keszthelyi férfi, és észlelte a másodpercekkel korábban balesetet szenvedett két személyt, valamint az úttest szélénél oldalán fekvő motorkerékpárjukat.

Az autós azonban megállás nélkül elhajtott mellettük és a körforgalmat elhagyta. Nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a balesetben megsérültek-e, illetve segítségnyújtásra szorulnak-e. A baleset sérültjeinek a kereszteződésbe érkező következő személygépkocsi vezetője nyújtott segítséget, és intézkedett a mentőszolgálat, valamint a rendőrség értesítéséről.

A 37 éves keszthelyi férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában