Frissen Zalából

2021.09.07. 16:30

Ketten is más gépkocsira kiadott rendszámmal autóztak, vádat emeltek ellenük

Más gépkocsikra kiadott rendszámokkal látták el járművüket, hogy közlekedhessenek velük; két ilyen ügyben emeltek nemrég vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint egy 76 éves zalaegerszegi férfi Hyundai Lantra típusú személygépkocsiját még 2015 végén vonták ki a forgalomból, rendszámtábláit tulajdonosa le is adta. Korábban birtokában volt egy Peugeot 305-ös típusú személygépkocsi is, amit tulajdonosa leadott a bontóba, ám rendszámtábláit megtartotta. Ezeket használta fel, amikor ez év július 20-án reggel Búslakra indult volna. Az Egry utcai parkolóban álló Hunday Lantra gépkocsira felszerelte a Peugeot hatósági jelzéseit, de nem jutott messzire, mert még az utcában a rendőrjárőr megállította ellenőrzésre, és kiderült a rendszámcsere.

Hasonlóan járt az 26 éves kaposvári nő, aki 2021. június 3-án az ausztriai Petersdorfban forgalomból kivont BMW 530 D típusú személyautót vett meg osztrák tulajdonosától. Ahhoz, hogy az autóval közlekedhessen, magával vitte az előzőleg zalaegerszegi élettársa Seat Ibiza gépkocsijáról leszerelt két rendszámtáblát, és ezeket erősítette fel a BMW-re. Így indult haza, azonban Rábafüzesnél a rendőri ellenőrzésen fény derült a cserére.

A történtek miatt az egerszegi járási ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az autósok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában