Frissen Zalából

2021.07.20. 12:00

Lezárt autókat törtek fel a zalai bűnözők

Gépkocsikat tört fel az utazó zalai bűnözők, nemrég emeltek vádat ellenük.

Arany Gábor

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása szerint a két zalaegerszegi, büntetett előéletű férfi 2019. szeptember 9-én autóval Zalaegerszegről Szombathelyre utazott, hogy a vasi városban parkolókban álló személygépkocsikból értékekhez jussanak. Első alkalommal a Jáki úti temetőnél, majd az uszoda és a műjégpálya, valamint a Tó vendéglő parkolójában álló gépkocsikat nézegették. Ezt követően a Középhegyi út és Szőlőhegy utca környékén néztek körül, és egy családi előtt parkoló Chrysler Voyager gépkocsi jobb első ajtaját egyikük kifeszített, miközben társa figyelte a környéket, nehogy megzavarják őket.

Készpénz után kutattak, de a keresés eredménytelen volt, ám a rongálással 60 ezer forint kárt okoztak. Hazafelé tartva több településen is szemrevételeztek több parkoló gépkocsit, de már nem próbálkoztak.

Az egyik férfi és élettársa 2019. december 13-án hasonló céllal utazott Nagykanizsára, ahol a köztemető bejárata melletti parkolóban a férfi álkulccsal a zárgombot eldeformálva kinyitott egy parkoló Suzukit, miközben párja figyelte a környéket. A férfi az autóban talált pénztárcából 8 ezer forintot vett magához, azt társának átadta, majd a Csónakázó-tóhoz mentek, ahol rendőrök igazoltatták őket. A Suzuki ajtajának javítási költsége 64 ezer forint volt.

A trió tagjai ellen lopás vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Kiemelt kép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában