Szerszámokat, fűnyírót, gázolajat vittek el

2020.05.26. 07:00

Éjszakai betöréssorozat: vádat emeltek a többszörös visszaeső zalakomári férfi ellen

Kölcsön­autóval indult lopni az az 50 éves, többszörös visszaesőnek minősülő zalakomári férfi, aki ellen minap emeltek vádat egy újabb ügyben.

Arany Gábor

Fotó: police.hu

Tavaly október 4-ére virradó éjjel zajlottak az események, melyekről a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba számolt be. A zalakomári férfi előző nap egy ismerősétől kölcsönkérte Renault Laguna személygépkocsiját azzal, hogy a Cserfőn lakó barátnőjét kívánja meglátogatni. Ehelyett azonban az eljárásban ismeretlenül maradt társával együtt késő este Zalaszentbalázsra hajtott.

A kiszemelt portát a tolvajok a szántóföld felől közelítették meg, mert onnan nem volt kerítés. A műhelyként használt istállóba akartak betörni, ám a feszítővassal hiába próbálkoztak, mert ellenállt a lakat, ezért inkább egyben leemelték helyéről a kétszárnyú ajtót. Bejutva az épületbe szerszámokat, akkumulátorokat, sarokcsiszolót és 200 liter gáz­olajat, összesen 175 ezer forintnyi értéket vettek magukhoz. Innen Bocskára mentek, ahol egy külföldi tulajdonban lévő lakóházat szemeltek ki. A kerítésen átmászva bejutottak az udvarra.

A betörők a pajtához mentek, hogy az ott tárolt gépeket megszerezzék, de útjukat állta a lakattal lezárt vaskapu. Észrevették azonban, hogy a kapu nem ér fel a tetőig. Egyikük bemászott az egyméteres résen, és társának kiadott egy önjáró fűnyíró berendezést. Ezt is bepakolták a Renaultba, majd elindultak hazafelé. Nagyrécsénél azonban durrdefektet kapott az autó. A lopott holmi többségét a szántóföldön a másfél méter magas fűben elrejtette a zalakomári férfi azzal a szándékkal, hogy később visszamegy értük. A 200 liter gázolajat pedig egy telefonon a helyszínre hívott ismeretlenül maradt személy segítségével elvitte. A zalakomári tolvaj az elrejtett holmikat azonban már nem tudta magához venni, mert pár órával később a szántóföldön mezőgazdasági munka kezdődött, megtalálták a tárgyakat és bejelentést tettek a rendőrségen. A zalakomári férfi ellen lopás miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában