Zaol podcast

2023.09.02. 09:00

Aki Farkas Bertalannal is beszélgetett – Jandó Attilára mindig számíthatnak a csillagászat iránt érdeklődők

Igaz, nem született távcsővel a kezében, de már gyermekként is izgatottan kémlelte az eget és a szabad szemmel látható Tejutat a jelenleg Egerváron élő Jandó Attila, aki hosszú évek óta a zalaegerszegi VEGA Csillagászati Egyesület titkára.

Mozsár Eszter

Jandó Attilára, a VCSE titkárára mindig számíthatnak a tagtársak és a csillagászat iránt érdeklődők. Fotó: Pezzetta Umberto

 A mérnökségvezető éppen tíz esztendeje, Dani fiával együtt lépett be az egyesületbe, azóta nélkülözhetetlen tagja, segítője a civil szervezetnek. Nagy öröm és megtiszteltetés volt számára, amikor gyermekkori példaképe, Farkas Bertalan űrhajós beszélgetőtársa lehetett a tavalyi hévízi Pókrócfesztiválon. Többször találkozhatunk vele járdacsillagászati és ismeretterjesztő programokon, segít az egyesület amatőrcsillagászati táborának szervezésében, a kávási észlelőbázis építésében. Bár sokáig érdekelte az űrkutatás is, szenvedélye és hobbija a csillagászat lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!