Frissen Zalából

2021.09.25. 14:00

Az ingyenes képzés hasznos tudást nyújt a zalai kutyatartóknak is

Szerezz Te is gazdijogsit! szlogennel hirdeti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt az ingyenes képzést, amely péntek óta minden érdeklődő számára elérhető a gazdijogsi.hu weboldalon.

ZH

Shaquille minden bizonnyal örülne, ha gazdája elvégezné a képzést és így jogosítványt szerezne hozzá…

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Varga Lívia

A program célja, hogy gyakorlati ismeretekkel és kellő elméleti tudással ruházza fel azokat az állattartókat, akik a jó gazda gondosságával szeretnének kutyáikról gondoskodni. A Nébih és az Agrárminisztérium szakemberei a gazdijogsi megszerzésére biztatnak minden jelenlegi és leendő állattartót.

Shaquille minden bizonnyal örülne, ha gazdája elvégezné a képzést és így jogosítványt szerezne hozzá…
Fotó: Varga Lívia / Zalai Hírlap

Az e-learning képzés anyaga, a nyári társadalmi véleményezés után, immár véglegesített formában regisztráció nélkül elérhető a gazdijogsi.hu oldalon. A nyolc fejezetből álló képzést javasolt a fejezetek sorrendjében elsajátítani, bár az egyes tananyagrészek önállóan, tetszőleges sorrendben is megtekinthetők. A korábban megnézett tananyaghoz is bármikor vissza lehet térni, a tanfolyam elérésének nincs időbeli korlátja, így mindenki a saját ütemében és időbeosztásában tud tanulni.

A Gazdijogsi körüljárja a felelős kutyatartás témaköreit, mint a kutyaválasztás, a táplálás, az anatómiai és egészségügyi kérdések, a nevelési tanácsok, a viselkedési problémák és a jogi vonatkozások.

A tananyagot elvégzők ellen­őrizhetik is tudásukat. Ehhez a gazdijogsi.hu honlapon található Tudáspróba menüpontban, regisztrációt követően, összesen 30 kérdésre kell válaszolnia a tesztet kitöltő állatbarátnak. A kérdések megválaszolására fél óra áll rendelkezésre és legalább 65 százalékot kell elérni, amiről a rendszer oklevelet állít ki. A 100 százalékot elérők külön jutalomban részesülnek.

Szintén pénteken, az online képzési lehetőség megnyitásával egyszerre kezdődött az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ szervezésében megvalósuló kétnapos jelenléti gazdijogsiképzés. Az Állatvédelmi Központban idén összesen öt alkalommal tartanak oktatást. A téma fontosságát és a felelős állattartással kapcsolatos tudás iránti igényt mutatja, hogy a jelenléti képzésekre napok alatt elfogytak a helyek.

A program hazánkban még új keletű, az őszi e-learning és jelenléti képzések kapcsán kialakult tapasztalatok és kapott visszajelzések alapján a Nébih szeretné tovább tökéletesíteni a programot. Hosszú távú célként pedig egy gazdi-kutya gyakorlati képzéssel kívánják kiegészíteni a mostani tananyagot, derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!