Sport

2011.10.21. 16:04

Súlyemelés: Szanati sérülés miatt nem indulhatott az ob-n

Tavaly magyar bajnok volt, kijutott a felnőtt világbajnokságra, és elvileg az olimpiai részvételért is harcolhat még. A múlt heti országos bajnokságról szóló beszámolókban mégsem találtuk Szanati Szabolcs, a ZTE súlyemelője nevét. Kiderült: a válogatott sportembert baleset érte, így úszott el egy újabb bajnoki érem...

Kerkai Attila

- Az elmúlt három-négy évben stabil éremszerző volt a bajnokságon. És hová tűnt idén? - kérdeztük Szanati Szabolcstól.

- Címvédőként készültem a 94 kilogrammos súlycsoport küzdelmeire, de jött egy betegség, a távolmaradásom végső oka pedig egy baleset. Három nappal a verseny előtt elvágtam az ujjamat, méghozzá meglehetősen csúnyán, s így nem emelhettem.

- Azt is hallottuk, levágta az egyik nagyujja végét. Ugye, nem?

- Szerencsére nem, de nagyon mély sebet ejtett a láncfűrész a kezemen. Varrni nem kellett, de három nap alatt a seb nem gyógyulhatott be. Főképp a súlyra ráfogásnál akadályozott a sérülés, így pedig nem lett volna értelme elindulnom. Még most sem edzhetek teljes intenzitással.


- Alighanem fölösleges megkérdeznem: csalódott?

- Igazából nem, mert jövőre is lesz országos bajnokság, azon pótolhatom a most kiesett érmet. Mert biztos, hogy dobogós lettem volna, de arról, hogy milyen színű medált hagytam ott, utólag már felesleges beszélni.

- Mégis, milyen formában volt, hiszen tudjuk, hogy munka mellett sportol. Illetve: lát még esélyt a londoni részvétel kiharcolására?

- A központi edzőtáborokba idén nem utazhattam el, így csúcsformáról sem beszélhetünk, de 90-95 százalékos erőállapotban lehettem. Illetve vagyok is, hisz’ a felkészülést végigcsináltam  az utolsó három nap kivételével... Az olimpia engem is motivál, de kvótát eddig csak a nők szereztek, viszont elképzelhető, hogy egy férfi versenyző is utazhat. Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondhatom: innen már csoda kellene a részvételhez.

- Még csak 22 éves. Ugye nem gondolkodik a visszavonuláson?

- Dehogy gondolkodom! Csinálom tovább, mert ebből a szempontból fanatikus vagyok, s az sem zavar, hogy a munka mellett tényleg nem tudok akkora energiát fektetni a sportra, mint előtte. Szeptemberben volt éppen tíz esztendeje, hogy súlyt emelek, hiszen előtte birkóztam. Ezt a tizedik születésnapot szerettem volna egy szép sikerrel megünnepelni, amely elmaradt, viszont most már az motivál, hogy jövőre minél több versenyen tudjak elindulni, s bepótoljam ezt a most kiesett érmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!