Lenti

2016.03.07. 16:18

Közgyűlést tartott a Honismereti Egyesület

Lenti – Az elmúlt hétvégén tartotta közgyűlését a helyi Honismereti Egyesület. A rendezvényen nőnap alkalmából a civil szervezet hölgy tagjait is köszöntötték.

Korosa Titanilla

A szervezet elnöke Simon Márta számolt be az elmúlt évi tevékenységükről.

– Az előző évekhez hasonlóan megtartottuk hagyományos rendezvényeiket, így a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapját, illetve júniusban a trianoni megemlékezést Lendvakecskésen - mondta. – Továbbá részt vettünk a nemzeti ünnepek alkalmából szervezett megemlékezéseken. A programok egy részét a város önkormányzatával, illetve intézményeivel közösen szerveztük meg. Emellett több kirándulásra és szabadidős rendezvényre is sor került az év folyamán.

Tantalics Béla (balra) az egyesület titkára, Simon Márta, Simon Istvánné alelnök és Horváth László polgármester a közgyűlésen Fotó: Korosa Titanilla

Az idén nagyszabású eseményre készül az egyesület az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Szeretnék a jubileumot méltóképpen megünnepelni. A tervek szerint konferenciát és az 1956-ban születettek számára találkozót szerveznek erre az alkalomra, illetve a temetőben emléktáblával jelölik meg az akkori forradalmi bizottság elnökének sírját.

A közgyűlésen elfogadták még a pénzügyi beszámolót, valamint tagfelvételről is döntöttek. Továbbá elhangzott: a civil szervezet több pályázatot is benyújtott már rendezvényeik lebonyolításának támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!