Kultúra

2010.10.15. 15:31

Balatonfüred és Paloznak a legvirágosabb

A Virágos Magyarországért Környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét pénteken tartották Balatonfüreden. Város és falu kategóriában is Veszprém megyei település lett a 2010. évi győztes.

MTI

Az országos versenybe benevezett 351 település közül mindkét kategóriában - város és falu - Veszprém megyei település lett a 2010. évi győztes. A városok kategóriájában a 12 ezer lakosú Balatonfüred szerezte meg az első helyet, a falvak között ugyancsak észak-balatoni település, a 400 lakosú Paloznak győzött.

A verseny keretében a zöldterületek minőségét, a természeti és épített környezet esztétikáját és egymással való harmóniáját illetve a helyi önkormányzat és a lakosság együttműködését vizsgálták - jelentette be az Anna Grand Hotelben rendezett díjkiosztón Prutkay János a Virágos Magyarországért Szervezőbizottságának elnöke. A verseny fővédnöke Kunczené Fellegi Katalin elmondta: a nemzetközi versenyen tizenkét ország vesz majd részt, hazánkat a két Veszprém megyei település, Balatonfüred és Paloznak képviseli majd - írja a Napló Online.

További részletek ide a naplo-online.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!