Nyolc állomás ismertetett a szakmákkal

2019.02.26. 12:00

Iskolai alkotónapot rendeztek Pacsán

A múlt héten pálya­választásra felkészítő programnapot tartott a Pacsai Általános Iskola a tanulóinak, melyről Pálos Henrietta igazgató számolt be lapunknak.

Arany Horváth Zsuzsa

A foglalkozások jellemzőit csoportosították Fotók: pacsai iskola

A város iskolájában pályaorientációs projektnap keretein belül látták vendégül a Zala Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársait. Marton Nóra vezetésével, a Nemzeti tehetség programnak köszönhetően vitték el Pacsára az alkotónapot, amelyen motivációs, pályaorientációs és tehetséggondozó foglalkozásokat tartottak a diákoknak.

A foglalkozások jellemzőit csoportosították Fotók: pacsai iskola
A különleges mentőszervezet munkatársai is jelen voltak

A rendezvényen a gyerekek különböző készségekre, képességekre épülő foglalkozásokon próbálhatták ki adottságaikat és tudásukat. A közös cél az volt, hogy a tanulók új érdeklődési területeket fedezzenek fel foglalkoztató szakemberek segítségével, továbbá jelezzék a csoportmunkát tartó szakemberek, amennyiben jó képességű, tehetségígéretű diákkal találkoznak a foglalkozások keretében.

A tanítás nélküli munkanap során forgószínpadszerűen, nyolc állomással, harmincperces időkeretekben váltották egymást az osztályok.

A projektnap több együttműködő szervezet kooperációjában zajlott. Jelen volt a Zala Megyei CSEÖH, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Különleges Mentők Egyesülete, a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület, a Sólyom Íjász Egyesület, a Napsugár Alapítvány, a Zalai Kutyabarátok Egyesülete, valamint a „Táncolj Velünk!” Alapítvány.

A pacsai diákok az alábbi foglalkozásokon próbálhatták ki magukat: íjászat, állatasszisztált foglalkozás (kutyával folytatott csoportfoglalkozás), érzékenyítő játékok (látás-hallás-tapintás fejlesztése), kognitív készségfejlesztés (emlékezet, figyelem), néptánc, tájékozódó futás, pályaorientációs játékok, hősképzés.

Összegzésképp elmondható, jelezte az intézmény vezetője, hogy a különleges tanítási nap hatékonyan telt, rövid és hosszú távú célját egyaránt elérte. Jól érezte magát az intézmény közössége, a diákok információkkal gazdagon térhettek haza a suliból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában