A ZTE NKK vasárnap fogadja a visszavágón az Ajkát

2024.04.26. 17:10

Az elejét és a végét rontották el, de azt nagyon!

Lejátszotta újabb mérkőzését a rájátszásban a női kosárlabda Amatőr NB I.-ben a ZTE NKK csapata, amely kikapott az Ajka együttesétől. A visszavágót vasárnap 19 órától rendezik az Ostoros Károly-csarnokban.

Kerkai Attila

Óházy Julianna, a zalaiak játékosa 18 pontot szerzett

Fotó: Pezzetta Umberto

Ajka–ZTE NKK 84-68 (20-9, 18-22, 23-23, 23-14)

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola, 50 néző. Jv.: Gyurka, Darai Z.

ZTE NKK: Óházy 18/3, Kovács G. 21/15, Szórád, Ács A., Jurkó 18/6. Cserék: Horváth Fru. 8, Szakonyi-Nagy V. Edző: Rózsás Gábor.

Nagyon gyengén kezdett az egerszegi csapat, egyszerűen támadásban semmi sem sikerült neki, ami rányomta a bélyegét a védekezésre is. A jelentős palánk alatti fölényben lévő házigazdák távolról is elkapták a fonalat, a mérkőzésen Varga Anna egészen parádésan dobott, hiszen nyolc triplát ért el. A ZTE nagyot küzdött és a 4. negyed elejére visszajött a meccsbe (31. p.: 61-59). A befejező négy-öt perc azonban keretbe foglalta az összecsapást, a fiatal zalai játékosok túlpörögtek, amit a rutinos hazaiak kihasználtak és végül 16 pontos előnyre tettek szert.

A visszavágót vasárnap 19 órától rendezik Egerszegen az Ostoros-csarnokban. A továbbjutó a későbbiekben a 9-12. helyezésekért küzdhet, a vesztes a 13-16. helyért.

Rózsás Gábor: „Borzalmasan kezdtük a mérkőzést, amit végig görgettünk magunk előtt. Alapvetően sokat és keményen dolgoztak a játékosaink, hogy ellensúlyozzák ellenfelünk rutin- és magasságbeli fölényét. Az elejét szó szerint átaludtuk, a végén pedig fiatalos lendülettel „megőrültünk”, így az Ajka a rutinját kihasználva ellépett. Természetesen nem adjuk fel, hazai pályán is tisztességesen fogunk küzdeni!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában