Felújítás

2017.09.15. 18:38

Felújították az ovit Surdon – A kicsik műsorral hálálták meg

SURD – Több szempontból is példaértékű fejlesztést avattak fel pénteken a somogyi megyehatárhoz közeli településen.

Horváth-Balogh Attila

Bene Csabának, a megyegyűlés alelnökének és Cseresnyés Péter államtitkárnak Kanász János polgármester, illetve Pölöskey Éva óvodavezető mutatta be a megszépült csoportszobákat Fotó: Horváth-Balogh

Ugyanis – mint ahogy azt a ceremónián hallhattuk – mindig örömteli, ha egy falusi környezetben az oktatásba, jelesül az óvodába ruháznak be. Surdon ez történt, pályázati támogatásból sikerült felújítani a legkisebbek oktatását-nevelését végző intézményt, ahol 30 apróság gyarapodik szellemiekben és lelkiekben napról-napra. Ráadásul a fejlesztés hihetetlen gyorsasággal valósult meg.

A megjelenteket (köztük Cseresnyés Péter államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét, Bene Csabát, a megyei közgyűlés alelnökét, valamint a fenntartó települések, Nemespátró és Belezna polgármestereit, Gilicze Sándort, illetve Bődör Istvánt) először a házigazda Surd polgármestere, Kanász János köszöntötte. Mint azt elmondta: a beruházást a Nemzetgazdasági Minisztérium 40 millió forinttal támogatta. A pénzből megtörtént a pincerész szigetelése, az épület külső és belső festése, a csoportszobák felújítása és eszközbeszerzésre is jutott.

Bene Csabának, a megyegyűlés alelnökének és Cseresnyés Péter államtitkárnak Kanász János polgármester, illetve Pölöskey Éva óvodavezető mutatta be a megszépült csoportszobákat Fotó: Horváth-Balogh

Cseresnyés Péter beszédében kiemelte: választókörzetébe az elmúlt időszakban csaknem egymilliárd forintnyi támogatás érkezett, ebből 25 hasonló, az emberek helyben maradását segítő, komfortérzetüket javító beruházás valósulhatott, vagy valósul meg a jövőben.

Bene Csaba pedig azt emelte ki, hogy a surdi a legelső zalai TOP-os pályázatok egyike, ami a támogatási szerződés aláírása után példás gyorsasággal valósult meg.

Az óvoda apróságai kedves műsorral és virággal köszönték meg az érintetteknek megszépült ovijukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában