A pártoló tagok ünnepe

2019.05.16. 12:00

Az Őszirózsa Dalkör is támogatja a Hölgyklub törekvéseit

A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja a dél-zalai település óvodájának épületében rendezte meg a csoport pártoló tagjainak összejövetelét. A vidám közösségi rendezvényen az Őszirózsa Dalkör szórakoztatta az egybegyűlteket.

Benedek Bálint

Burcsi János (jobbról) és Büki Pálné az eszteregnyei pártolónap résztvevőivel. A tagok támogatása miatt működik jól a társaság

Fotó: Gergely Szilárd

A hölgyek alkotta társaság vezetője és motorja, Büki Pálné Erzsébet azért választotta ezúttal a pártoló nap helyszínéül Eszteregnyét, mert a polgármesterrel, valamint az Őszirózsa Dalkör tagjaival baráti kapcsolatot ápolnak. Az idén 17. születésnapját ünneplő klub jelenleg 33 fős, de ami a vezető szerint még ennél is fontosabb, hogy tíz éve állandó támogató bázis áll mögöttük.

– A pártolótag-rendszerünk tíz éve indult el, s a mára 106 tagot számláló összetartó közösség bizonyította létjogosultságát – folytatta Büki Pálné. – Az a civil szervezet, mely rendelkezik egy ilyen kivételesen erős bázissal, jól működik. Kezdetben családtagok, barátok, régi tanítványok csatlakoztak, de mostanra kiszélesedett a kör a barátaikkal, egykori munkatársaikkal. Sőt a tagjaink között van egykori művelődésiház-igazgató, alpolgármester és sok pedagógus is. Nemcsak rendezvényeken, kulturális programokon segítenek, hanem bármilyen kezdeményezésünkben mellettünk állnak, s támogatnak bennünket. Olyan kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, melynek nagy hasznát vesszük.

Burcsi János (jobbról) és Büki Pálné az eszteregnyei pártolónap résztvevőivel. A tagok támogatása miatt működik jól a társaság Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A Hölgyklub vezetője hozzátette: mindegyik pártoló tag aktív és kiveszi a részét olykor a napi feladatokból. Van, aki rendezvényt készít elő, vagy fuvaroz, de az egyik újonnan érkező hölgy felajánlotta, hogy az internetes böngészésben segít. Persze az éves díj befizetése is óriási segítséget jelent, azonban az összefogás erősíti igazán a közösségüket.

– A klub varázsát a 33 nő adja – mosolygott Büki Pálné. – Nagyszerű eseményeket tartunk, kirándulásokat szervezünk, jó hangulatú, vidám összejöveteleket és bálokat. Kivételesen jó társaságot alkotunk, ugyanis itt nincs pletykálkodás és a politizálást is kerüljük. Más szervezettel is jó viszonyt ápolunk, most az Őszirózsa Dalkör is csatlakozott hozzánk. A jövőben közösen dolgozunk tovább, különféle rendezvényeink műsorát színesítik majd.

Az ötletet a település polgármestere, Burcsi János is támogatta. Mint köszöntő beszédében elmondta: szívesen látta vendégül a közel száz fős vendégsereget, akiknek néhány szóval bemutatta a falut. Szeretné, ha a kanizsai csapat második otthonaként tekintene Eszteregnyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában