Hírek

2011.05.10. 16:45

Összeférhetetlenséget gyanít a képviselő

Ismét Nagykanizsa oktatásügyével foglalkozott a parlament: a Jobbik frakciójában ülő Zakó László a kanizsai iskolák összevonása mellett egy intézményvezetői állás pályázatát is kifogásolta.

Szalabán Attila


A jobbikos honatya hétfői felszólalásában jelezte: Nagykanizsán a múlt héten döntött a fideszes többségű közgyűlés a helyi iskolák összevonásairól. Zakó László szerint a tervnek semmilyen kimutatható pénzügyi és szakmai haszna nincs, ellenben már mindenki rettegve figyeli a városházi híreket, hogy mikor röppen fel újabb iskolai vonatkozású, kedélyeket borzoló történet. Az országgyűlési képviselő szerint ezek körébe sorolható az is, hogy nemrég megjelent a nagykanizsai közgyűlés felhívása a miklósfai általános iskola és óvoda igazgatói álláshelyének betöltésére.

-  A pályázati felhívás szerint az eljárás koordinálásáért a pályázatot kiíró városi művelődési és sportosztály vezetője felel  - taglalta Zakó László.  Ugyanő saját maga is pályázó, tehát kettős szerepben vesz részt a folyamatban. Szakmai végzettség szerinti alkalmasságát senki nem vitatja, ám az összeférhetetlenség kérdése felmerül.
A jobbikos honatya hozzátette: fokozza az izgalmakat, hogy a szóban forgó osztályvezető korábban egy társulási értekezleten arra tett utalást, hogy képes lenne a miklósfai iskola bezárására is. Zakó László szerint mivel ugyanő korábban már igazgatója volt egy a működése alatt bezárt általános iskolának, ezért most a szülőkben felmerült a miklósfai iskola megszüntetésének képzete.

Zakó László felvetésére a kormány nevében Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma államtitkára reagált, jelezve: az ominózus eljárás szabályosan zajlik, a pályázatokat nem az osztályvezető kezeli. Az államtitkár azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kanizsai iskolák összevonásai kapcsán egyetlen pedagógust sem bocsátanak el.

 Korábbi híreink az összevonásról:

Hiába volt minden: megszavazták az iskolák összevonását Nagykanizsán

A diákokat és a tanárokat nem éri hátrány  

Egyre többen tiltakoznak az intézmény-összevonások ellen 

 Tüntetés: több százan vonultak utcára az  iskola-összevonási tevek miatt

Tüntetnek az iskola-összevonás ellen

Tiltakozás: aláírást gyűjtenek az iskoláért

Összevonás párosával

Féltik a középiskolát Zalaszentgróton  is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!