Hírek

2009.09.12. 02:30

Akarsz hallani róluk? (képgalériával)

Zalaegerszeg (va) - Összehozni egymással a siket és a halló embereket - ez volt a célja a fogyatékosság világnapja alkalmából tegnap, a megyeszékhelyi plázában lezajlott programnak.

Mórocz Zsolt

A világnapot a siketek nemzetközi szervezete elhatározása nyomán 1958 óta ünneplik szerte a világon. A hazai szövetség, a Sinosz vasi és zalai csoportja pedig közösen szervezte meg a tegnapi, élénk érdeklődést kiváltott programot.

- 2001-ben már volt egy hasonló próbálkozásunk, az is nagyon jól sikerült - újságolta a helyszínen Takács Róbertné, a 260 taggal működő zalai tömörülés titkára.


Előadás jelnyelven - További képekért klikk a fotóra
Fotó:Ohr Tibor

A rendezvény gerincét vidám, szórakoztató programok adták, ám e körítésnél fontosabb volt az ismeretterjesztés: az érdeklődőknek szakértők beszéltek a siketek jelnyelvéről, melyet a remények szerint (és a Parlament reménybeli pozitív döntése nyomán) rövidesen hivatalos idegen nyelvként is elismernek majd. Ennek jegyében például a zalai szervezetnél is igény szerint szerveződnek, de többé-kevésbé folyamatosan zajlanak a jelnyelv-tanfolyamok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!