Hétvége

2017.04.01. 06:43

Staféta dr. Barbalics Józsefnével

A Stafétát Szűcs Imre plébános dr. Barbalics Józsefnének, a Katolikus Karitász nagykanizsai városi csoportja vezetőjének adta tovább, azt tudakolva tőle, miként mozdult meg a város lakossága a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtő akció keretében.

Benedek Bálint

- Nemvcsak a város lakossága, hanem a két környező településen élők is megmozdultak - mondta dr. Barbalics Józsefné.

- Molnár Attila atya Újudvaron és Fűzvölgyön is kapott adományt. Tartós élelmiszert gyűjtöttünk, a határozott, nemes céllal valóban megnyílnak a szívek. Főleg a hívők adományoznak, hiszen a templomokban és a plébániákon lehetett leadni élelmiszereket, de sokan mások is a kezdeményezés mellé álltak. Érdekes, de a legszegényebbek, akik rendszeresen templomba járnak, jobban átérzik, ha valakinek kevesebb jövedelemből kell megélnie. Most 700 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze, amit több mint száz család között osztanak ki.

A Stafétát dr. Kaszás Gizellának, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatójának adta tovább: - Hogyan lehetne a családoknak úgy segíteni, hogy erősebb legyen a család összetartó ereje?

A staféta következő vendége: dr. Kaszás Gizella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!