Hétvége

2016.10.28. 14:12

Varázslatos római kalandok - Az idei Zala Szépe, Szalai Kata és párja rajonganak az olaszok finom ételeiért

Csodálatos élményben volt része az idei Zala Szépének. Szalai Kata és párja, Varga Tamás a napokban érkezett haza Rómából. Az utazás a korona mellé, ajándékba járt.

Benedek Bálint

A nagykanizsai szépségre ráfért a pihenés, hiszen a pécsi egyetemen szinte egymást érték a feladatok. Mivel az iskola moderntáncos csoportjában is folyamatosan számítanak rá, nehezen engedték el.

Fotó: Szalai Kata

– A szépségverseny izgalmaiból fel sem ocsúdtam, máris megkaptam a gyönyörű autót, s nagyon örültem az olasz útnak is – mesélte Kata. – Imádom a környezetet, Itáliának igazi varázsa van, nemcsak a természet szépsége, hanem az ott élő emberek és a gasztronómia miatt is.

Tinédzserként a Szan-Dia Fitness SC csapatával Riminben és a toszkán Castiglioncello-ban is járt világbajnokságon, s bár akkor főleg a versenyzésre koncentrált, a táj magával ragadta. Éppen ezért izgatottan készült az útra, ráadásul boldogságát csak fokozta, hogy ezúttal kedvesével élhette át az élményeket. Amelyekből akadt bőven.

A busz hajnalban indult el, s az első állomáson, a szlovéniai Trojane-ban már fánkot kóstolhattak Katáék.

– Olasz földön először Orvietóban szálltunk le a buszról, ahol egy szép „zebracsíkos” román kori dóm tárult a szemünk elé – mondta Kata. – A társaságot eléggé megviselte a hosszú utazás, így a szállás elfoglalása után jólesett egy pohár helyi bor a vacsora mellé. Útitársaim örömmel koccintottak arra, hogy én lettem az idei Zala Szépe, néhányan megjegyezték, hogy kellemeset csalódtak bennem, hiszen eddig teljesen mást gondoltak a szépségkirálynőkről.

A társaság ezután alig várta Róma bevárosának felfedezését. Élvezték a spanyol lépcső romantikáját, majd elsétáltak a csodálatos Trevi-kúthoz a Piazza Navona térre, melyen három barokk szökőkút áll.

– Programunk a II. Viktor Emánuel király nevét viselő óriási emlékmű meglátogatásával folytatódott – így a földrajz-testnevelés szakos tanárnak készülő Kata. – Majd a nap fénypontjaként megpillantottuk a Forum Romanum fennmaradt romjait. Ugyancsak nagy hatással voltak ránk a Vatikán csodái, kincseit mindenkinek látnia kellene. Felsétáltunk a Szent Péter-bazilika tetejére, ahonnan az egész várost látni lehetett.

Természetesen a csapatnak nem sikerült a rendelkezésre álló pár nap alatt bejárnia a teljes várost, ám arra szakítottak időt, hogy megkóstolják az eredeti olasz pizzát, sőt a finom, szaftos olasz lasagne-t is sikerült megízlelniük.

– A hazaindulásunk előtt Assisi városában tettünk még egy nagy sétát, útba ejtve a Santa Maria Maggiore templomot és a magasan fekvő Szent Ferenc-bazilikát is – tette hozzá a királynő. – A barátommal együtt fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, s nagyszerű emberekkel ismerkedtünk meg. Örök szerelembe estünk Itáliával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!