A Szakály István Sportalapítvány jutalmazottjai

2024.04.04. 17:46

Fiatal atléták elismerése

Az idén is eljött az ideje annak, hogy a Szakály István Sportalapítvány átadja elismeréseit, amit az alapítvány kuratóriuma szavazott meg a díjazottaknak.

Kerkai Attila

A képen elöl az idei díjazottak, azaz (balról) Kovács Lőrinc, Muszil Ágnes és Bella Mátyás. Mögöttük edzőik (Bognár Szabolcs, Csiszár Attila, Góczán István), valamint Szakály Istvánné, Szakály István Tóth Zoltán

Fotó: ZH

A névadó-alapító Szakály István, a Zalaszám-ZAC korábbi elnöke ezúttal is felidézte, hogy Zalaegerszegért-díjas és Pro-Urbe-díjas polgárként, de már előtte is megfogalmazódott benne, hogy szeretne ő is visszaadni valamit abból, amit ő kapott az atlétika révén. Magát a sportalapítványt még 1995-ben alapította és évente olyanok kapják meg az elismerést, akik sportolóként, edzőként, vagy bármilyen más segítőként szolgálják az egerszegi atlétikát.

- Örömünnep számomra ez a nap, hogy fiatal sportolók között vagyok és öröm az is, hogy az egerszegi atlétika még mindig tud olyat nyújtani, hogy mi is tudjuk díjazni ezt. Amit adott nekem a sport 1962 óta, abból szeretnék visszaadni azoknak, akik ezt a sportágat, az atlétikát tovább viszik - mondta el köszöntőjében Szakály István.

Ezt követően következett a díjazás. Az idén Muszil Ágnes, a Zalaszám ZAC országos bajnok középtávfutója, Kovács Lőrinc, a ZAC ifjúsági bajnok diszkoszvetője és Bella Mátyás, szintén az egerszegi klub serdülő bajnoki négypróbázója kapta az elismerést. A díjat Szakály István, valamint Szakály Istvánné és Tóth Zoltán a kuratórium tagjai adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában