Vármegyei foci

2024.03.10. 18:12

A Csesztreg idegenben győzte le a listavezető Teskándot az I. osztály rangadóján

A hét végén a 14. fordulóval elkezdődtek a tavaszi küzdelmek a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában. A játéknap előtt még veretlen Teskánd hazai pályán kapott ki a Csesztregtől, de továbbra is listavezető, miután a Zalaszentgrót nem tudott élni a lehetőséggel, hogy az élre ugorjon.

Zaol.hu

A csesztregi Kiss Bálint (balról, zöldben Baráth Martin mellett) kétszer is betalált a Teskánd elleni rangadón

Fotó: Szekeres Péter

Lenti TE–Deák-Gizmó Murakeresztúr 2–0 (1–0)
Lenti, 50 néző. Jv.: Hegedüs M.
Lenti TE: Dervalics – Mentes, Ritlop, Pál, Horváth B., Sárkány, Sasvári (Csiszár), Kiss K., Könye Balla (Fábián), Takács, Fentős. Edző: Szabó István.
Murakeresztúr: Németh B. – Békefi, Török (Rodek), Czigány, Körösi, Szabó I., Gyuranecz, Pál, Dezső (Szalai), Gerencsér (Kránicz), Orbán (Boros). Edző: Visnovics László.
Küzdelmes mérkőzésen a hazai csapat megérdemelten nyert.
Gólszerzők: Sasvári, Sárkány.
Jók: Dervalics, Mentes, Ritlop, ill. az egész csapat.
Kiállítva: Békefi (34., Murakeresztúr).
U19: Lenti TE–Murakeresztúr 4-0.

Gyenesdiás Kinizsi SK–Semjénháza 0-0
Gyenesdiás, 50 néző. Jv.: Lapath D.
Gyenesdiás: Für – Székács, Szekér, Karancz, Tarnóczai (Fellner), Sipőcz, Bertók (Dobján), Bardon, Kiglics, Czafit, Orbán. Edző: Kocsis Norbert.
Semjénháza: Earles – Kretz, Novák, Horváth P. Horváth Á. (Horváth G.), Schuller, Kovács Gy., Pál, Kapuvári, Bagó, Ribarics. Játékos-edző: Kovács György.
Sportszerű mérkőzésen rendkívül fegyelmezetten játszottak a csapatok. Szépen kidolgozott támadásaikból nem született gól. A nagy taktikai csatározás azonban így is látványosra és szórakoztatóra sikerült. Végül igazságos döntetlen született.
Jók: az egész csapat, ill. Kretz, Bagó, Kapuvári, Horváth B.
U19: Gyenesdiás–Semjénháza 4–1.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Zalakomár 2–1 (1–1)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Baranyai R.
Kiskanizsa: Parragi – Petánovics, Kotnyek, Fülöp, Dolmányos, Belső (Jagarics), Takács (Herczeg), Füzesi (László), Dömötör (Kiss J.), Rákhely, Mismás. Edző: Rácz Szabolcs.
Zalakomár: Vida – Takács Cs., Szőke, Horváth L. (Horváth K.), Horváth J., Madarász Z. (Mutter A.), Madarász F. (Takács D.), Mutter M., Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a hazaiak birtokolták többet a labdát, amelynek eredményeként negyed órányi játék után a vezetést is megszerezték. Ezt követően voltak újabb kiskanizsai próbálkozások, de a játékba nagyon sok hiba csúszott mindkét oldalon. A vendégek játszottak bátrabban, de a kapura ők sem voltak veszélyesek. A félidő végén aztán egy kapu elé lőtt labdát egy lépésről a hálóba sodortak a zalakomáriak és ezzel egyenlítettek. A szünet utáni első 10 perc hazai találatot hozott, amit újabb már nem követett. Ebben az időszakban jobbára a két 16-os között folyt a játék, majd az utolsó negyed óra a vendégeké volt, de eredmény nélkül. A Kiskanizsa, ha nehezen is, de megérdemelten szerezte meg a három pontot. A győzelmet a hazai csapat a súlyos sérülést szenvedett Belső Gergőnek ajánlja.
Gólszerzők: Petánovics, Mismás, ill. Takács Cs.
Jók: Rákhely, Dolmányos, Mismás, ill. Takács Cs., Horváth T.
U19: Kiskanizsa–Zalakomár 3–8.

Szepetnek SE–Hévíz SK 2-1 (0-1)
Szepetnek, 100 néző. Jv.: Siket.
Szepetnek: Szekeres P. - Szabó Be. (Pál Mi.), Rákhely, Fadgyas, Bános, Csavari, Üst, Orsós R., Kolman (Kobra), Dömötör, Millei B. (Bilák). Edző: Németh István.
Hévíz: Dénes – Filó (Karakai), Tóth I., Nyári, Szindekovics, Erdősi (Sabján), Nagy D., Huszár, Damina D. (Buza), Fábián, Bontó. Edző: Damina László.
A közvetlen élcsapatokat követő együttesek csatáján a mind karakteresebb szepetneki együttes a győzelmével bizonyította, hogy ha a gárda gerince adott, akkor hazai környezetben az utolsó pillanatáig küzdve pontokban is mérhető a teljesítményük. Sokáig úgy tűnt, hogy a viszonylag korai hévízi találat a győzelemre is elég lehet, a találkozó végéhez közeledve azonban a vendéglátók fordítottak, így közvetlen riválisuktól a tabellán négy ponttal meg is léptek.
Gólszerző: Fadgyas (11-esből), Kolman, ill. Damina D.
Jók: Rákhely, Fadgyas, Dömötör, Orsós R., ill. senki.

Technoroll Teskánd–Csesztreg 0–4 (0–1)
Teskánd, 100 néző. Jv.: Varga P.
Teskánd: Orbán – Gyarmati, Szökrönyös (Nagy-Balázs), Soós (Németh N.), Bresztovszky, Bakos, Major, Töttő, Kiss D., Boronyák (Szekeres), Baráth. Edzők: Deák Ádám, Mándli Péter.
Csesztreg: Gergő – Póczak, Lovrencsics, Kiss Ba. (Németh D.), Őri Cs., Nagy N., Kiss Bá. (Magai), Orbán (Németh G.), Őri M., Tóth B., Szabó K. Edző: Tamás Tamás.
A több sebből vérző, erősen tartalékos hazai csapat ellen ilyen arányban is teljesen megérdemelt a vendéggyőzelem.
Gólszerzők: Kiss Bá. (2), Őri Cs, Nagy N. (11-esből).
Jók: senki, ill. az egész csapat.
Kiállítva: Gyarmati (83., Teskánd).
U19: Teskánd–Csesztreg 3–1.

Tarr Andráshida SC–Zalalövő 0-3 (0-2)
Andráshida, 60 néző. Jv.: Lakics P.
Andráshida SC: Paksy – Fábián K., Szabó B., Kiss B., László (Bakos), Lukács, Pataky, Czotter, Szőke (Szakony), Németh R. (Sipos), Fábián B. Játékos-edző: László Dávid.
Zalalövő: Kovács D. – Földvári, Gyenese, Csáki, Csik, Horváth T. (Molnár Á.), Őr, Radics (Mesics), Agg, Kellner (Végh), Horváth D. Edző: Ostrom János.
Az első közel fél óra kiegyenlített játékot hozott, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. A 31. percben a hazaiak egy kiállítást követően emberhátrányba kerültek, majd két elkerülhető gólt is kaptak, ezt követően végül sikerült rendezni a soraikat. A második játékrész egy gyors vendéggóllal indult, amivel ki is alakult a találkozó végeredménye. A Zalalövő sikere megérdemelt, de a hazai csapat fiatal játékosai is megállták a helyüket még emberhátrányban is, több jó megmozdulást is bemutattak a mezőnyben.
Gólszerzők: Gyenese, Agg, Kellner.
Jók: László, Szabó B., Fábián K., ill. Agg, Gyenese, Horváth D., Őr.
Kiállítva: Czotter (31., Andráshida SC).

Zalaszentgrót-Magnetic Andráshida TE 0-2 (0-2)
Zalaszentgrót, 200 néző. Jv.: Kondákor M.
Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Baksa (Kaprinai), Doszpoth, Ferenczi (Péhl K.), Kovács L., Vajda (Kovács-Braun), Kovács P. (Molnár Zs.), Horváth S. (Lampert), Horváth D., Czibor. Edző: Bencze Péter.
Andráshida TE: Czirjék – Berkovics (Rohonczy), Karvalics (Gortka), Tóth D. (Darabos), Szemes, Kiss L. (Luter), Szabó P., Bognár (Szabó M.), Cséber, Németh K., Benczik (Igazi). Edző: Szabó II Zsolt.
A gyenge napot kifogó hazai csapat ellen megérdemelt vendégsiker született.
Gólszerzők: Karvalics, Szemes.
Jók: senki, ill. az egész csapat.

1.Teskánd1494137-1531
2.Csesztreg1492335-1229
3.Zalaszentgrót1492330-1729
4.Szepetnek1491444-2228
5.Zalalövő1481528-1425
6.Hévíz1473438-2024
7.Semjénháza1472526-2023
8.Andráshida SC1452718-2917
9.Gyenesdiás1451820-3916
10.Lenti TE1442825-3614
11.Zalakomár1442829-4414
12.Kiskanizsa1441922-3613
13.Andráshida TE1433819-3812
14.Murakeresztúr14121118-475

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában