Molnár Benjaminé a világbajnoki cím és az öv

2023.10.01. 08:45

Látványos MMA Gála a sportcsarnokban egerszegi sikerekkel

Friss világbajnokként zárta szombati, késő esti mérkőzését a zalaegerszegi Molnár Benjamin az egerszegi ketrecben, hiszen fojtással, végül megadásra kényszerítette hondurasi ellenfelét, Jorge Garcia Urbinát. A Combat'X Nemzetközi Ketrecharc Gála néven szervezett esemény körülbelül kétezren látták a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

Kerkai Attila

Molnár Benjamin az egerszegi ketrecben immár a díjátadás után a világbajnoki övvel

Fotó: Szekeres Péter

Az est fénypontja volt a World Fight League (WFL) szervezet világbajnoki övéért kiírt a profi MMA-szabályok (Mixed Martial Arts) rendezett mérkőzés, de egy hosszúra nyúlt program legvégén. A sportcsarnokban ugyanis már délelőtt zajlottak ingyenes programok, benne különböző harcművészeti ágak bemutatkozása mellett honvédségi bemutatókkal. A fő program persze este érkezett el, és már a kezdés előtt látszott, hogy nem maradnak üresen a padsorok,. A bejáratnál kígyózó sorok jelezték, hogy van érdeklődés a ketrecharc iránt Zalaegerszegen is.

A program szerint 11 találkozót rendeztek, ebben voltak nemzetközi összecsapások, hiszen thaiföldi, norvég, szerb, török, szlovák versenyzők is érkeztek a magyarok mellett a gálára. Ezek között volt junior MMA Eb címmérkőzés, vagy K1 Európa-bajnoki meccs, illetve MMA szabályok szerinti küzdelmek. Közöttük volt például az egerszegi Dömők Ákos és a norvég Thorfinn Liefaken 75 kg-osok közötti harca, ami kifejezetten izgalmas lett, és végül az egerszegi harcos nyerte meg. Dömők Ákosról érdemes annyit tudni, hogy a Csány László iskolában tanít testnevelést, s amikor gratuláltunk neki és megjegyeztük, hogy az ő óráig biztosan fegyelem van, egy mosoly kíséretében érkezett az igenlő válasz... Annyit még elárult, hogy nagyon sokat edz és a birkózásból érkezett a ketrecharcosok közé, hiszen korábban a ZBSE, majd egyetemi évei alatt a Haladás birkózója volt. Egy másik helyi versenyző, a 71 kg-os Boldog Martin mérkőzése a szerb Dario Nedelkovic ellen viszont szupergyorsan ért véget, hiszen még fél perc sem telt el, amikor a szerb feladni kényszerült ezt a csatát. A szintén egerszegi Horváth Noel junior oriental box junior Eb-meccse szintén hazai sikert hozott.

Ahogy telt az idő úgy lett egyre hangosabb a sportcsarnok is, így például az egyik fő mérkőzés, a WFI K1 Európa-bajnoki összecsapása a 68 kg-os magyar Vas Gábor és a török Bali Deniz között kifejezetten izgalmas volt és magyar sikerrel zárult. A végén Vas Gábor szinte összes kísérője és szurkolója a ketrecben ünnepelte őt...

 

És akkor érkezett el a nap fénypontja, azaz az egerszegi Molnár Benjamin és a hondurasi Jorge Garcia Urbina közötti harc a WFI profi MMA világbajnoki címéért a 61 kg-osok között. Az ötször öt percesre tervezett mérkőzés elején mintha a hondurasi lett volna előnyben, de Molnár ügyesen védte ki a próbálkozásait. "Benji, Benji, Benji..." szólt a szurkolás a lelátóról, Molnár Benjamin pedig szép fokozatosan vette át az irányítást. Az ő birkózó alapjai is jól jöttek a földharcnál, és ahogy telt az idő, erőnlétileg is abszolút fölénybe került. A hondurasi már a harmadik menet után láthatóan nagyon elfáradt, a "kifárasztás" pedig a negyedik negyedben ért célt, hiszen Molnár egy fojtással megadásra kényszerítette ellenfelét.
Ezzel pedig Molnár Benjamin nyert, a ketrecben pedig az ő derekára került az immár világbajnoki öv.
-Köszönöm a közönségnek a biztatás és mindenkinek, aki szurkolt értem - nyilatkozta a friss világbajnok. - Már most nagyon várom a folytatást tavasszal, ha nem is itt ebben a csarnokban, de egy valahol majd itt, a közelben.
Vélhetően a következő, Győrben megrendezendő MMA gálára gondolt, hiszen a szervezők a címátadás után bejelentették, hogy a Kisalföld fővárosában szervezik meg újabb eseményüket majd tavasszal. Amúgy az egerszegi gála is olyan volt, mint bárhol a világban, s meg is jegyezte valaki, hogy ez világszínvonalú rendezvény volt. Füst- és hang-, valamint fénytechnikából valóban nem volt hiány, látványos este volt, jó mérkőzésekkel, és egerszegi sikerekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában