Férfi tekések hullámvasúton

2022.12.28. 10:30

A ZTK-FMVasnak tökéletes tavasz kell a bajnokságban és a BL-ben is

Nagyszerű Bajnokok Ligája-továbbjutással zárta az őszt a ZTK-FMVas férfi szuperligás tekecsapata. A zalaiak a honi bajnokság első fele után a 2. helyen állnak, miután hét siker mellett a nagy rivális Szegedtől, valamint az alaposan megerősödött Kaposvártól is kikaptak. A világkupán viszont jól teljesítettek, bronzérmet szereztek.

Bedő István

A ZTK-FMVas férfi tekecsapata a 2021/22-es magyar bajnoki cím ünneplésekor

Forrás: Archív

– Az egyik szemem sír, a másik nevet – kezdte a félév értékelését Fehér László edző. – A csapat nemzetközi szinten remekelt: amatőr létünkre több profi körülmények közt készülő együttest megelőzve bronzérmesek lettünk a világkupán, s elmondható, hogy a maximumot hoztuk ki ebből a sorozatból. A hazai bajnokságban viszont már van hiányérzetem. Sajnos a rangadókon csapatszinten nem úgy teljesítettünk, ahogy az elvárható. A két vereség azt jelenti, hogy tavasszal már nem botladozhatunk, ha szeretnénk, hogy esetleg esélyünk legyen a bajnoki címre. Csapatfában kell előrelépünk, a nemzetközi szinten is jól hangzó 3750-3800 fás szinten kell teljesíteni. De az esetleges bajnoki címvédéshez már a többi csapat „segítsége” is kell.

Érdemes megemlíteni, hogy míg az átigazolási szezon során az ellenlábasok erősödtek, addig a ZTK-nak csak utánpótláskorú játékost sikerült igazolnia, ráadásul Kozma Károly éppen a rivális Szeged csapatához távozott. A zalaiak kerete hét felnőtt játékosból áll, s többször akadt, hogy egyéb elfoglaltság miatt nem állt mindegyikük Fehér László rendelkezésére. A fiatalok nem okoztak csalódást ezekben a helyzetekben, ám tőlük még nem várható el, hogy húzzák a csapat szekerét.

A ZTK-nál ugyanakkor bizakodnak, hogy tavasszal már valamennyi találkozójukat megnyerik, s akkor kis szerencsével talán a bajnoki címhez is odaérhetnek. A két riválist, a Szegedet és a Kaposvárt is hazai pályán fogadják, illetve a Bajnokok Ligájában is áll még a zalai alakulat.

– Elképesztő hullámvasutat jártunk be a BL-menetelés során – tért át rá erre a sorozatra Fehér László. – A német SKK Raindorf ellen hazai pályán nagyon görcsösen játszottunk Kakuk és Nemes kivételével mindenki alulteljesített. A kiutazás előtt annak is örültem volna, ha szoros mérkőzésen nyerünk, és szépen búcsúzunk a BL-től. Ám fiúk káprázatosan játszottak és kiharcolták a továbbjutást. A BL január végén folytatódik, s szeretnénk jól felkészülni rá. Jó lenne a legjobb négy közé bejutni, de tudjuk, hogy a legjobb nyolc között már nincsen könnyű ellenfél, s nem lesz az a horvát Split csapata sem.

Fehér László említette a jó felkészülést, ám az energiaválság miatt sportlétesítmények zárnak be, a ZTK-FMVasnak pedig hozzá kell járulnia a tekecsarnok rezsijéhez. A szűk költségvetésükből nehéz lesz ezt kigazdálkodni, de megpróbálják az edzésidők racionalizálásával ezt is megoldani. Egy viszont biztos: ígérik, hogy mindent megtesznek a további sikeres BL- és bajnoki szereplés érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában