Andráshidán kapott ki a Csesztreg, a Semjénháza csapata a második

2022.04.10. 20:30

A Gyenesdiás ellen megszerezte első tavaszi győzelmét a Szepetnek az I. osztályban

A hét végén a 19. fordulót rendezték a megyei labdarúgó I. osztály 2021/2022-es szezonjában.

ZH

A csesztregi Kiss Bálint (kékben) tartja a labdát Balogh Arnold (23) és Bognár Kristóf Patrik mellett az Andráshida TE elleni találkozón

Fotó: Katona Tibor

Magnetic Andráshida TE–Femat Csesztreg 1-0 (1-0) 
Zalaegerszeg-Andráshida, 50 néző. Jv.: Major Zs. 


Andráshida TE: Kemes – Horváth B., Nikitscher (Kovács M.), Lukács, Doszpoth, Kaprinai (Takács), Kotsis (Odonics), Bognár (Kovács D.), Cséber, Kovács P., Balogh A. Edző: Bencze Péter. 
Csesztreg: Kiss Be. – Póczak, Horváth Ro. (Fülöp), Kiss Ba., Őri Cs., Nagy N., Kiss Bá., Magai (Horváth Ri.), Őri M., Péter, Elek. Edző: Tamás Tamás. 
 

 

Az előkelő második helyen álló Csesztreg érkezett András­hidára, ahol egy jó formában lévő, két győztes meccset hozó hazai csapat várt rájuk. Az első félidő közepén Doszpoth szépségdíjas szabadrúgásgóljával szerzett vezetést az ATE, melyet tartani tudott a szünetig. A folytatásban a Csesztreg nagy erőket mozgósított a gólszerzésért, de az andráshidai védelem jól vizsgázott, sőt, a meccs hajrájában a hazai csapatnak is volt lehetősége, hogy lezárja a találkozót. A küzdelmes mérkőzésen maradt az egygólos hazai győzelem a jó erőkből álló csesztregiek ellen. 
Gólszerző: Doszpoth. Jók: Kemes, Doszpoth, Kocsis, Cséber, Balogh A., ill. Kiss Bá., Horváth Ro. U19: Andráshida TE–Csesztreg 2-4. 
 

Szepetnek–Kinizsi Gyenesdiás 5-3 (3-0) 
Szepetnek, 30 néző. Jv.: Iványi G. 
Szepetnek: Szekeres P. – Szabó Ba., Szabó Be., Fad­gyas, Pál Ma., Szilágyi A. (Pál Mi.), Baksai, Büki B. (Szabó M.), Horváth M., Pál F., Orsós R. Edző: Németh István. 
Gyenesdiás: Szabó Á. – Besze, Nedelkó, Zsiga, Szokoli (Kubicsek S.), Bertók, Fellner, Sipőcz, Tóth B., Tarnóczai, Ács. Edző: Kocsis Norbert. 
 

Mindkét oldalon jó néhány hiányzóval számolhattak a felek, ugyanakkor az már a kezdéskor nyilvánvaló volt, hogy például egy teqballos világesemény miatt Cséri Somát is nélkülözni kénytelen gyenesiek azok, akik nehezebb kilátásokkal bírtak. Főképp úgy, hogy egyik kulcsjátékosát, a karmester Nagy Tamást igazoltan kihagyni kénytelen Szepetnek már a 9. percben 2-0-ra vezetett. Sőt, Nedelkó János második balszerencsés módon esett öngólja már a hazaiak háromgólos előnyét jelentette a meccs 31. minutumában. S ha a maroknyi nézőközönség sorai között volt, aki esetleg úgy vélekedett, nincs lefutva a találkozó, nos, ő nem tévedett. A Balaton-partiak ugyanis nem csupán szépíteni tudtak, de a találkozó szinte altatólag is hatott a vendéglátókra: a 81. percben már 3-2 állt az eredményjelzőn. A futballsors aztán valamit mintha kompenzált volna a Szepetnek ATE elleni, elmúlt fordulóbeli veresége kapcsán, hiszen a találkozó hajrájában Orsós Rolandék kaptak észbe és a kinyíló Gyenesdiás ellen igyekeztek még két góllal lezárni a meccset. Végül sikerült, így pedig joggal szólhatott a boldog csatakiáltás öltözőjükből a lefújást követően. 
Gólszerzők: Pál F., Horváth M., Orsós R., Nedelkó (2, mindkettő öngól), ill. Tóth B. (2), Sipőcz. Jók: az egész csapat, ill. Zsiga, Sipőcz, Tarnóczai. U19: Szepetnek–Gyenesdiás 4-8. 


Semjénháza–Hévíz 4-0 (1-0) 
Semjénháza, 60 néző. Jv.: Kondákor M. 
Semjénháza: Szakmeiszter (Earles) – Bakos (Dobri), Horváth P. (Novák), Balogh P., Schuller, Körösi, Csongár, Kapuvári, Bagó, Pápai, Kovács P. (Szilágyi). Edző: Kovács Imre. 
Hévíz: Kiss J. – Farkas F. (Rózsás), Buza (Sebestyén), Pál, Nyári, Dominkó, Baki (Huszár), Sabján (Tóth I.), Damina, Meidl, Karakai. Edző: Damina László. 

 


Gyenge és körülményes kezdés után a második fél­időben magára talált a hazai csapat. A második játékrész első öt percében eldöntötte a találkozót a Semjénháza, mert gyorsan rúgott kettő gólt a fia­tal és nagyon küzdő vendégek ellen, akik nagyon szimpatikus és szép jövő előtt álló csapat. Sok sikert kívánnak a vendéglátók a Hévíznek a továbbiakban, akikkel húsvéthétfőn – a Zala Megyei Kupában – újra találkoznak. 
Gólszerzők: Körösi (2), Horváth P., Kapuvári. Jók: Körösi, Csongár, Kapuvári, Pápai, ill. az egész csapat. 
 

Szalai-Edelholz Zalalövő–Lenti TE 0-2 (0-2) 
Zalalövő, 100 néző. Jv.: Farsang B. 
Zalalövő: Balogh B. – Tóth G., Gyenese, Agg (Biczó), Horváth T., Bekes, Kellner, Elek, Radics (Horváth D.), Cseresznyés, Vizsy. Edző: Ostrom János. 
Lenti TE: Balogh B. – Bakos, Sárkány, Kiss K. (Tóth B.), Lovrencsics, Szabó K., Orbán, Simon P., Mentes, Biharvári (Kondákor), Illés (Koczor). Játékos-edző: Koczor Szilárd. 
 

Az első félidőben a vendégek teljesítettek jobban, a 35. percben Orbán középre adása után a kipattanót Biharvári jól eltalált lövéssel juttatta a kapuba, 0-1. A 40. percben lesgyanús körülmények között Kiss Krisztián lépett ki, és a kiinduló Balogh Bence mellett a hálóba gurított, 0-2. A második játékrészben már egy agilisabb hazai csapat lépett a pályára. A szünet után gyorsan gólt is szerzett a ZTK, de az asszisztens lest jelzett. A játékrész derekán Elek lépett ki ziccerben, de külsővel a kapu mellé pörgetett. Ellentétes fél­idők után, egyenlő erők küzdelmében a helyzeteit jobban kihasználó vendégcsapat elvitte a három pontot. 
Gólszerzők: Biharvári, Kiss K. Jók: Gyenese, ill. Biharvári, Kiss K., Orbán. U19: Zalalövő–Lenti TE 1-1. 
 

Flexibil-Top Zalakomár– Zalaszentgrót 1-4 (1-2) 
Zalakomár, 100 néző. Jv.: Hegedüs M. 
Zalakomár: Tóth Pajor – Rozs, Takács Cs., Csalló, Takács D. (Daróczi), Kuti, Horváth J. (Szefcsik), Nagy M., Horváth T., Mészáros, Tinó. Edző: Mutter Attila. 
Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Pődör, Buzási, Gájer, Horváth B., Baráth, Csik, Lampert, Kiglics, Penczák, Horváth D. Edző: Jankovics Péter. 
 

A mérkőzés elején Takács D. ugrott ki és értékesítette a helyzetét, amivel megszerezték a hazaiak a vezetést. A fél­idő közepén egy zalakomári védelmi hibából Horváth D. egyenlített, majd a játékrész vége előtt egy vendégkontrát Gájer fejezett be, így 2-1-es szentgróti vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. Szünet után rengeteg vendéghelyzet maradt kihasználatlanul, majd egy pontrúgásból Penczák fejeséből kétgólosra növelték előnyüket a szentgrótiak. A találkozó végén egy kontratámadást követően Pődör állította be a végeredményt. Összességében megérdemelt vendégsiker született a tartalékos komáriak ellen. 
 

Gólszerzők: Takács D., ill. Horváth D., Gájer, Penczák, Pődör. Jók: Tinó, Kuti, ill. az egész csapat. U19: Zalakomár–Zalaszentgrót 0-5. 
A Technoroll Teskánd–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák mérkőzés elmaradt, a vendégek lemondták a találkozót. 
Tudósítottak 
Faller István (Andráshida TE), Herczeg Imre (Zalalövő), Kárpáti István (Semjénháza), Kühne László (Szepetnek), Tóth-Pajor Mátyás (Zalakomár).  
 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA 
 

1.Teskánd17152087-747
2.Semjénháza18140448-2442
3.Csesztreg18131442-2540
4.Zalaszentgrót17123249-1639
5.Zalalövő1893625-2830
6.Andráshida TE1891839-3128
7.Zalakomár1873844-4224
8.Kiskanizsa1754821-4819
9.Gyenesdiás17521030-4517
10.Lenti TE17511132-4016
11.Hévíz17251014-4511
12.Szepetnek17301427-529
13.Zalaszentmihály17111524-794

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában