Jön az alsóházi zárás

2022.03.28. 20:01

Idén tizenegy meccsből hetet megnyert a ZTE KK

Remek meccs, élvezetes játék, helyenként forró hangulat és hazai győzelem – szombat este, a Zalakerámia-ZTE KK–Sopron KC férfi kosármeccsen majdnem olyan volt minden a sportcsarnokban, mint „régen”.

Varga Andor

Wilsont sok soproni próbálta megállítani szombaton, de nem sikerült Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Újabb hányatott alapszakasz végére jutott el ezzel a találkozóval a ZTE KK, mely a lidérces ősznél sokkal jobb tavaszával (és végső soron a Sopron 85-84-es legyőzésével) felkapaszkodott a tabellán a 11. helyre, vagyis a legkedvezőbb pozícióból indíthatja majd az alsóházi rájátszást.

 

A szombati meccs után az egerszegiek vezetőedzője, Emir Mutapcic sem csak az éppen befejezett találkozóról beszélt, hanem az idei 11 mérkőzésre visszatekintve méltatta csapatát, mely ezek közül hetet is meg tudott nyerni. A tréner kiemelte, hogy mindez az elvégzett kemény munka eredménye – mint ahogy a szombat esti bravúrt is nagy energiákat mozgósítva tudta elérni az együttes. A győzelem alapját a hazaiak kivételesen jó lepattanózása adta, illetve a töretlen küzdőszellem, ami ezúttal az első perctől az utolsóig jellemezte az együttest.

 

A csapat minden tagja hozzátette a magáét a sikerhez, de attól még nyilvánvaló, hogy a legtöbbet a légiósok rakták bele a közösbe: a két számjegyű VAL-értéket csak a Zete amerikai játékosai érték el, élen a mezőnyből is kiemelkedő Wilsonnal.

 

Másik oldalról szemlélve a kérdést: „magyar pont” mindössze kettő esett a ZTE KK oldalán szombaton – 4 kísérletből 2 büntető, Horti jóvoltából. Ez még akkor is kevés, ha közülük a második 9 másodperccel a vége előtt landolt a gyűrűben, és tulajdonképpen ez volt „a győztes kosár”.

 

A meccs után a csarnokban valaki így sóhajtott: „Minden jó, ha jó a vége.” Ám a ZTE szezonja javában tart még.

 

A hétvégén a Magyar Kupa nyolcas döntője vár a férfi kosárlabdázókra, melyben a ZTE KK nem lesz érdekelt, vagyis a csapat kap plusz egy hetet, hogy felkészüljön a hajrára. A mezőny a szezon középszakaszára három „kasztra” oszlik: az első öt alkotja a felső-, a 6–10. helyezettek a közép-, a 11–14. csapatok pedig az alsóházat. Mindenki viszi az eddigi eredményeit, és a csapatok teljes körmérkőzést vívnak egymással. A ZTE KK-nak egy célja lehet: a jelenlegi háromból legalább két csapatot maga mögött tartani, és akkor a play outban az együttesnek nem lesz már jelenése. De ha ezt sikerül elérni, akkor sem mondhatjuk, hogy „minden jó, ha jó a vége”. Elvégre hol van ez attól, amikor a ZTE KK tényleg jó volt…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában