Frissen Zalából

2021.12.31. 17:21

Megrendezték a XXVII. Decathlon Mountain Man szilveszteri hegyimaratont Zalában

Az év utolsó napján két év után ismét a megszokott formában rendezhették meg a XXVII. Decathlon Mountain Man szilveszteri hegyimaratont a zalai megyeszékhelyen.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

 A járványügyi előírásoknak megfelelően ezúttal háromszáz nevező indulhatott a különböző távokon és futófesztiváli hangulatban  rendezhette meg hagyományos  versenyét a Zalaegerszegi Triatlon Klub, a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE az önkormányzat támogatásával. Merthogy,  szó sem volt téli hangulatról, hiszen már-mát tavaszi időben indulhatott útjára a verseny.  Előbb a 41 km-es távot választók rajtoltak el a Deák SZKI elől, majd a többiek következtek (10 km, 24  km, 3,5 km) és valóban a megszokott remek hangulatban telt el az esztendő utolsó napjának délelőttje. 

Forrás: Pezzetta Umberto

A leghosszabb távot  végül a férfiaknál 38-an, a hölgyeknél  kilencen teljesítették. A férfiaknál az alsópáhoki Murányi Gábor  győzött, míg a nőknél a budapesti  Nyikos Viktória. 

A győztesek.  Minitáv  (3.5 km): Kliment Panna és Hörcsök Máté.  Rövidtáv (10 km): Dely Virág és Karsai Márton. Középtáv  (24 km): Nagy Julianna és Tuboly Bence. Hosszútáv  (41 km): Nyikos Viktória és Murányi Gábor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában