Frissen Zalából

2021.11.25. 19:46

Zalai vereségek a női kézilabda NB II 9. fordulójában

A kézilabda NB II zalai csapatai közül az elmúlt hétvégén csak a két női együttes lépett pályára.

Góth Imre, Kühne László

Szabó Eszter (fehérben, 44) 11 góllal segítette a Tungsram csapatát

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

DKKA U22–Hévíz SK 42-29 (18-14)

Dunaújváros, 30 néző. Jv.: Kovács M., Pál.

Hévíz SK: Molnár A. – Holczbauer 6, Gergály 1, Burghardt L. 9, Burghardt V. 7, Fekete 2, Balogh N. 1. Csere: Fehér B. (kapus), Mórácz 1, Pem 2, Dóka, Spaci. Edző: Tóth László Gergő.

Változatos mérkőzést vívott egymással a két, középmezőnyhöz tartozó csapat. Az első percek a kapusokról szóltak, majd a Hévíz kétgólos előnyre tett szert, de egy-két zalai kihagyás után egyenlített a házigazda (10-10). Az első félidő végén, Burghardt Lukrécia kétperces kisbüntetése alatt 5-1-es szakaszt produkált a DKKA. Fordulás után a futóteljesítmény dominált a fiatal hazaiaknál, s ezzel egyre nehezebben tudta felvenni a versenyt a tartalékos és helyenként technikai hibákat is elkövető Hévíz (40. p. 27-17). A vendégek mindent megtettek, s több kapufát is lőttek az utolsó öt percben.

Jók: Holczbauer, Burghardt V., Burghardt L.

Szabó Eszter (fehérben, 44) 11 góllal segítette a Tungsram csapatát
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

Tungsram SE–Rinyamenti KC 32-39 (15-20)

Nagykanizsa, 60 néző. Jv.: Simon B., Weinert.

Tungsram: Dudora – Szmodics D. 1, Szabó E. 11/3, Füstös 7, Majoros 1, Kovács B. 5/2, Szmodics V. Csere: Kelemen N. (kapus), Kovács D., Kálovics E., Csivre E. 2, Csivre V. 2, Ács, Andor 2, Horváth A. 1. Edző: Baranyai Zsolt.

A kanizsaiak edzője elmondta, hogy csapatával felkészültek az ellenfél játékából, ennek ellenére a védekezést az egész mérkőzésen nem tudták megoldani. Ezt jól jelzi a 39 kapott gól. A kanizsai játékosok nem védték kellő agresszivitással saját kapujukat, és ezt a támadásban bemutatott remek megoldások nem tudták ellensúlyozni, pedig 32 lőtt góllal hazai pályán illene mérkőzést nyerni.

Jók: Szabó E., Füstös.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában