Frissen Zalából

2021.10.22. 17:29

ZTE FC: megvan a három pont, ez a lényeg (videó)

Pénteken délután Zalaegerszegen kezdődött meg a labdarúgó NB I. 10. fordulója, hiszen a ZTE FC – Gyirmót FC Győr találkozó jelentette ennek a körnek a nyitómeccsét. Két jó formába került csapat találkozott, a ZTE FC vezetett már két góllal is, mégis, a végén izgulnia kellett, hogy itthon tartsa a három pontot.

Kerkai Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC – Gyirmót FC Győr 2-1 (2-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 728 néző. Jv.: Antal P. (Huszár, Aradi).

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Halilovic (Zimonyi, 92.), Sankovic – Meshack (Babati, 61.), Spoljaric, Skribek (Tajti, 82.) – Koszta. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gyirmót FC: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke – Vass – Radics (Lencse, 80.), Nagy P. (Hasani, 63.), Hajdú – Simon A. (Csonka, 80.), Varga (Medgyes, 63.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerzők: Koszta (3.), Serafimov (35.), illetve Szegi (44.). .

Sárga lap: Serafimov (71.), illetve Hasani (69) Szegi (74.) Hajdú (76.).

Fotó: Pezzetta Umberto

Hiába nyerte meg legutóbbi két mérkőzését Gyirmót, nem tudott elkerülni a 11., azaz még kieső pozícióból. Zalaegerszegre úgy érkezett a Csertői Aurél együttese, hogy az elmozdulás végre megtörténjen, csakhogy... A legutóbbi fordulóban Fradi-verő ZTE FC már a 3. percben vezetett, Amikor Skribek jobb oldali beadásánál Ikic láthatóan nem akart közbeavatkozni, Koszta pedig 3 méterről a kapuba fejelt, 1-0. Hársfalvi kapus és a védő érezhetően nem értette meg egymást, amiért nagy árat fizettek...

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC számára tehát a jó kezdés adott volt és kézben tartotta az irányítást. Igaz, huszáros rohamokat nem vezetett és a Gyirmót sem, s ha nem is óvatos, de mindenképpen megfontolt futballt játszottak a felek. Aztán Halilovicnak jött meg a lövőkedve, előbb balról, majd középről bombázott, de mindkétszer elkerült a kaput a labda. A ZTE FC zsinórban a harmadik sikerére hajtott, amivel a tabellán is alaposan megerősíthette volna a helyét, dehát a biztos az lett volna, ha mondjuk szerez újabb gólokat... Nem volt valami érdekfeszítő a játék, helyzetek nem alakultak ki, mégis jött az újabb gól. A 35. percben Halilovic harcolt ki szabadrúgást jobbról, a labdát Skribek tekerte középre, ahol érkezett Serafimov, aki három védő között felugorva, hat méterről fejelt a kapuba, 2-0.

Fotó: Pezzetta Umberto

A 40. percben pedig Skribek a harmadik gólpasszt is kioszthatta volna, hiszen tökéletes helyzetbe hozta Kosztát, de a támadó a kiinduló Hársfalvi mellett mellé gurított. Nagyon nagy helyzet volt. És, hogy mennyire hiányzott? Nos, a 44. percben bal oldali szabadrúgás után középen bizonytalankodott a zalai védelem, és Demjén is mellé ütött, a labda a kapu felé pattant, végül az érkező Szegi a gólvonalnál segítette beljebb a labdát, 2-1.

Fotó: Pezzetta Umberto

A második félidő első öt percének meglepetése volt, hogy a ZTE a saját térfelére szorult, ami nem tűnt valami biztatónak. A Gyirmótnál többet volt a labda, a ZTE FC pedig érezhetően elvesztette a játékát, amit több bizonytalanság is jelzett. A mérkőzésre kilátogattak a Zalakerámia-ZTE KK kosarasai is, akik talán azon gondolkodhattak, kár, hogy nincs a futballban időkérés, hiszen elkelt volna hazai oldalon egy kis eligazítás... Valahogy nem talált magára az egerszegi csapat, és a 69. percben Simon fejese a felső lécet érintve hagyta el a játékteret, ami éppen elég figyelmeztetés volt már. Fölényben játszotta Gyirmót, amitől érezhetően idegesek lettek a ZTE játékosai és nem tudták tartósan birtokolni a labdát sem. A kérdés tényleg az volt, hogy meg tudja-e tartani előnyét a házigazda, pedig egyáltalán nem így indult ez a találkozó. A 88. percben lezárhatta volna a meccset a ZTE FC, amikor egy gyors kontra után Babati hozta ziccerbe Spoljaricot, aki viszont 14 méterről fölé lőtt. Szorongatott a Gyirmót, a 92. percben Medgyes lövésébe Serafimov vetődött bele, ami nagyon kellett...

Végül kihúzta a ZTE FC és nagyon fontos három ponttal gazdagodott. Pénteki játéka viszont hagyott kívánnivalót maga után, de ez most talán mellékes lehet...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában