Rangadóra készülnek

2021.10.08. 19:12

NB III.: Vasárnap Kanizsán az Andráshida SC

Zalai rangadó következik a labdarúgó NB III. Nyugati csoportjában, ugyanis vasárnap (15.00) az FC Nagykanizsa a Tarr Andráshidát fogadja. A ZTE FC II.-re is fontos meccs vár, ugyanis tabellaszomszédját, a Kelen SC-t fogadja.

Kerkai Attila, Khüne László

Csíkosban a Nagykanizsa együttese, amely vasárnap ismét hazai pályán szerepel, a megyei rivális Andráshida SC ellen Fotó: Gergely

Természetesen mindig rangadónak számít két megyebeli együttes párharca. A kanizsaiak kétségtelen, hogy jobban állnak, viszont a sereghajtó Andráshida legutóbb bravúrpontot szerzett egy „nagycsapat ”, az éllovas BVSC ellen.

- Számunkra csak nagyok vannak...- kezdte válaszát a felvetésre Dobos Sándor, az ASC vezetőedzője. – Azonban más csapatok ellen is sikerülhetett volna már hasonló, ha a két kapu előtt szerencsésebbek vagyunk. A BVSC elleni pontnak természetesen örülünk. Minden találkozóra úgy készülünk, mint egy rangadóra, így a Kanizsa ellen is. A dél-zalaiak kicsit gyengébben szerepelnek most, mint korábban, de a lehetőségeik így is messze felülmúlják a miénket. Esélyesebb lesz a Nagykanizsa, de a futballban bármi előfordulhat. Mi ezt a pillanatot szeretnénk megragadni vasárnap.

Csíkosban a Nagykanizsa együttese, amely vasárnap ismét hazai
pályán szerepel, a megyei rivális Andráshida SC ellen Fotó: Gergely

A „kisebbik” zalai rangadó jön tehát kanizsai szempontból – ugye, a ZTE elleni az „igazi” – az FC Nagykanizsa együttesénél pedig egyszerű a képlet: az Olajbányász-stadionban a három pont megszerzésével kell javítaniuk az eddigi összesített mérlegükön. Tudja persze ezt a szakmai stáb is, élükön a vezetőedzővel, Koller Zoltánnal, akinek a Tarr Andráshida SC-vel szembeni mérlege, nagykanizsai szakvezetőként a harmadik vonalban még kilenc évvel ezelőttről, 2012 novemberéből egy 2-1-es vereség – igaz, az még az NTE 1866 MÁV kispadján íródott...

- Fiatal, masszív csapat a vasárnapi ellenfelünk, amit a legutóbbi fordulóban már bizonyítani is tudott, nekünk pedig egyértelmű a cél, mindenképpen javítanunk kell az utóbbi bajnoki meccseink után – fogalmazott a kanizsai gárda szakmai irányítója. – Nyugodtan kijelenthetem, ezzel a játékosaim is tisztában vannak, biztos vagyok abban, hogy kellően motiváltak lesznek és koncentráltan is vetik majd magukat az Andráshida elleni játékba. A túloldalról is lesznek persze számomra is ismerős labdarúgók, hiszen például Vass György az előző idényben még nálunk játszott.

A ZTE FC II. csapata ugyancsak vasárnap (15.00) fogadja azt a Kelen SC-t, amely hajszálpontosan úgy áll, mint az egerszegiek. Bozsik József együttese mindössze egy góllal lőtt kevesebbet, de tabellaszomszédok találkoznak, ami a meccs fontosságát is kiemeli. Pláne úgy, hogy rendkívül szoros a mezőny: az ötödik és a tizenharmadik helyezettet (ez a ZTE II.) mindössze három pont választja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában