Waltner: most kell még többet akarni!

2021.10.21. 20:00

A ZTE FC kemény meccsre készül a Gyirmót ellen

Pénteken nyilván a ZTE FC minden híve győzelmet vár el a futballcsapattól. A labdarúgó NB I. 10. fordulójának nyitányán, 15.30-tól a Gyirmót FC Győr lesz a vendég a ZTE Arénában, ahol érdekes találkozó ígérkezik, hiszen mindkét csapat két győzelemmel a háta mögött készül a találkozóra.

Kerkai Attila

A ZTE-s Josip Spoljaric csúsztatja el a labdát a ferencvárosi Miha Blazic elől a múlt heti bajnokverés alkalmával Fotó: MTI/Illyés

Fotó: Illyés Tibor

Úgy tűnik, az újonc Gyirmót kezd magára találni, az Újpest és a Paks legyőzése legalábbis erre enged következtetni, de ugyanez elmondható a ZTE FC-ről is. Az MTK után a múlt szombati, FTC elleni idegenbeli bravúr „nagyot szólt”. Waltner Róbert vezetőedző igyekezett visszafogott maradni az újabb fellépés előtt, de persze ő is tisztában van vele, hogy csapata számára hatpontos találkozó következik.

– Mindegyik győzelemért három pontot adnak, így továbbra is azt mondom, hogy minden meccs ugyanolyan fontos – szögezte le elöljáróban. – A hangulat eddig sem volt rossz, de a két győzelem hatására a játékosok is egyre felszabadultabbak. Remélem, ez megmarad, és nem elégednek meg a srácok ezzel a két sikerrel. Pénteken masszív csapat lesz az ellenfelünk, mely fegyelmezetten védekezik és jól kontrázik. Mindig sok összetevője van annak, hogy egy ilyen találkozóból ki jön ki győztesen. Nagyon remélem, hogy jó napot fogunk ki, azon pedig meglepődnék, ha az ellenfél letámadna minket… Fel kell készülni arra, hogy muszáj feltörni a Gyirmót védelmét, de ügyelni kell az ellencsapásaikra is.

A ZTE-s Josip Spoljaric csúsztatja el a labdát a ferencvárosi Miha
Blazic elől a múlt heti bajnokverés alkalmával Fotó: MTI/Illyés

Bobál Dávid edzésbe állt, de a törött keze még gyógyul, és lehetnek más hiányzók is a keretből. S hogy mit jelenthet a 12. játékos? – erről is beszélt Waltner Róbert.

– Szurkolóink óriási segítséget adtak az FTC elleni mérkőzésen – mondta. – Jó volt hallani, ahogy a két tábor egymást éltette, és mindenki a saját csapatát buzdította. A meccs utáni ünneplés pedig óriási öröm volt nekünk és a játékosoknak is. Köszönjük, hogy ennyien elkísértek bennünket, és így buzdították a csapatot. Remélem, hogy itthon is hasonló hangulat lesz, hiszen, ha a szurkolótábor mellettünk áll, az nagyon sokat jelent. Higgyék el, a pályán ez nagyon nagy pluszt ad mindenkinek, a szurkolóknak sem kis szerepük van egy-egy sikerben.

A Gyirmót FC honlapján az olvasható, hogy Csertői Aurél együttese egészséges önbizalommal utazik a bajnokverő otthonába. Amiben nincs semmi meglepő, és Csertői együttesei eddig sem arról voltak híresek, hogy könnyen megadnák magukat. A ZTE FC most is kemény harcra készülhet.

A forduló további programja, péntek: Paks–Kisvárda (17.45), Újpest–Fehérvár FC (20). Vasárnap: DVSC– Puskás (13.30), Honvéd–Mezőkövesd (15.45), Ferencváros– MTK (18).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában