kosárlabda

2021.10.09. 19:54

A tűz is hiányzik: kikapott a ZTE KK...

Szezonbeli ötödik mérkőzésére készült szombat este a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapata, míg ellenfele, a Szeged a harmadikra. Az egerszegieknek volt már győzelmük, míg a Tisza-partiaknak nem, ami csak a lefújásig tartott... Győzött ugyanis a Szeged, méghozzá megérdemelten.

Kerkai Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia-ZTE KK–Naturtex-Szegedi TE Szedeák 73-85 (21-21, 16-27, 20-23, 16-14)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sportcsarnok, 900 néző. Jv.: Praksch, Farkas, Major.

ZTE KK: Wilson 8, Polster 6/6, Guyton 16/3, Barnett 12, Harris 6. Csere: Simó, Horti 4, Németh Á. 7/3, Bonifert 1, Heron 11/3, Révész 2, Csuti. Vezetőedző: Teo Cizmic.

Szedeák-SZTE: Persons 25/6, Cook 19/9, Szatmári, Hunt 10, Bognár 15/6. Csere: Polányi, Filipovic 4, Kerpel-Fronius B. 6, Keller I. 6, Balogh. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Egyszer nyert a szombati találkozóig a Teo Cizmic irányított ZTE KK, de a három veresége is szoros volt, gyakorlatilag egylabdás meccseket bukott el. Ám, a vereség az vereség, és mindenképpen szeretett volna javítani a mérlegén az egerszegi csapat. Határozottan kezdett a ZTE KK, a fiatal Polster Attila két hármast is bedobott (10-2) rövid idő alatt. Aztán a Szeged igazolta, hogy nem rossz csapat, és a tavalyi remek szereplését idén is szeretné megismételni. Fel is zárkózott (14-12) és elkezdett jobban játszani, a második negyed elején pedig átvette a vezetést (21-23). Az egerszegieknél – ahogy már korábban is megállapításra került – a támadójáték nem működött gördülékenyen, de persze ezen a meccsen is bőven volt még idő javítani ezen. A szegedieknél Persons volt az, akit nehezen tartottak a zalaiak, és mintha Teo Cizmic is kereste volna a legjobb összetételt, hiszen sokat rotálta együttesét. Heron jött bele a hazaiaknál, de a másik oldalon ott volt Bognár, aki mindig akkor talált be, amikor tartani kellett csapatának az eredményt. Vezetett is a Szeged (36-37), amely aztán állva hagyta a ZTE KK-t az utolsó két percben és 11 ponttal ellépett a szünetre. A hazai publikum nemtetszését fejezte ki a látottakkal kapcsolatban, ami jogos volt.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ám jött a második félidő, és lehetett ezen javítani. Németh Ákos pontjai adtak lendületet a hazaiaknak (46-52), jött is azonnal a szegedi időkérés, ami úgy tűnt, hogy hasznosnak bizonyult. Cook és Bognár hármasaival ismét megugrott az SZTE (46-58), a ZTE KK támadásai szervezetlennek, esetlegesnek tűntek. Minden mutatóban jobban állt a vendégcsapat, s az, hogy biztosan vezetett, egyáltalán nem volt meglepetés (53-69). Ez a mérkőzés – hazai szempontból – bizony vesztésre állt, és megfordítani a találkozót elég távolinak mutatkozott. Hazai pályán nem érződött az a fajta tűz, ami azért jellemző volt a mindenkori egerszegi együttesekre. Ami baj. Hat és fél perccel a lefújás előtt 14 ponttal vezetett a Szegd (63-77), amely nem engedte már ki a kezéből a győzelmet, ami számára a szezonbeli első volt.

A ZTE KK-nál pedig fel van adva a lecke, hogyan keveredhet ki ebből a helyzetből, merthogy valami nem működik jól, az is biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában