Frissen Zalából

2021.10.05. 19:24

A történelmi lövők bajnokságán remekeltek a zalai sportlövészek

Remek zalai eredményeket hozott a Magyar Sportlövő Szövetség és a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövész Szövetség Zalaegerszegen megrendezett elöltöltő és történelmi pontlövő országos bajnoksága. Az eseményen a PLE Zalaegerszeg és a ZTE SKK versenyzői is jelentős sikereket értek el.

Kerkai Attila

Kupákkal a bajnoki címet is szerzett lövők, balról Simon László, Hévézi Sándor, Nagy György és Nagy István a jól sikerül hazai rendezésű bajnokság után Fotó: Szekeres Péter

Fotó: Szekeres Peter

Az Ebergényi úti lőtéren ideá­lis körülmények fogadták a bajnokság mezőnyét, de ez évek óta így van, hiszen az egyre komfortosabb létesítmény a sportlövők számára mindig kedvelt úti cél.

A Mariette versenyszámban (25 m replika, csappantyús revolver) második helyezett lett Hévézi Sándor (ZTE Sportlövész Klub) 90 körös eredménnyel, míg harmadikként végzett Nagy István (PLE Zalaegerszeg) 84 körrel. Az újabb számban (Donald Malson, 50 m csappantyús revolver) viszont már bajnoki címet ünnepelhetett Hévézi Sándor 70 körös eredménnyel, ahogy ugyanő a Remington versenyszámban (Mariette és Malson összege) szintén a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel (160 kör).

Az újabb zalai elsőség Simon László (PLE Zalaegerszeg) nevéhez fűződik, aki előbb egy bronzzal melegített be (Paterson, 25 m replika, nyitott keretes revolver, 83 kör), majd a Cominazzo versenyszámban (25 m huzagolatlan csövű kovás pisztoly) 85 körrel győzött, de nem lehetett országos bajnokot hirdetni a számban indult kevés versenyző miatt. Viszont a Rákóczi-számban (25 m huzagolt csövű kovás pisztoly) Simon László már nem maradt arany nélkül, hiszen 79 körrel győzött, és bajnoki címet szerzett. Ugyanitt Hévézi Sándor (68 kör) bronzérmes lett.

Aztán következett Nagy György, a PLE Zalaegerszeg régi „motorosa”, aki az egész mezőny egyik legtapasztaltabb lövője is volt. Nagy György egy bajnoki címmel kezdett (Mannlicher, 50m 1886–1945 között rendszeresített ismétlő hadi puska) 93 körrel, majd hozzátett ehhez három ezüst­érmet. Második lett ugyanis a Pennsylvania (50 m kovás puska, 89 kör), a Yellowboy (1896 előtti alsókulcsos ismétlőpuska, 89 kör) és a Frommer (25 m, 1945 előtti szolgálati öntöltő pisztoly, 81 kör) versenyszámokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában