Frissen Zalából

2021.09.29. 17:10

Elvesztette testvérét és papáját, orvosi tanácsra felhagyott az élsporttal: Hegedűs Olivér a ZTE-nél maradt

A húsz éves fiatalember mögött nagyon nehéz hónapok állnak, azóta mégis, nap mint nap mutatja meg, hogy milyen akaraterő rejlik benne. A zalaegerszegi klub készített interjút Hegedűs Olivérrel.

ztefc.hu, zaol.hu

Fotó: ztefc.hu

Olivért és családját nyár elején érte egy komoly tragédia. Ezt követően őt is alaposan kivizsgálták az orvosok és azt tanácsolták, hogy hagyjon fel az élsporttal. Mindezt úgy, hogy a tehetséges szélsőhátvéd előtt sikeres jövő állt. A legtöbben valószínűleg elfordultak volna a labdarúgástól, de Oli nem ilyen…

A szerencsétlen kimenetű eseményeket követően Olivér jelezte, hogy szívesen maradna a Zete kötelékében, amit a klub teljes mellszéleséggel támogatott. Ma már nem játékosként, hanem edzőként és videóelemzőként segíti az egyesületet. „Hegével” a hétközi edzés előtt a ztefc.hu beszélgetett, amikor is a világbajnoki ezüstérmes William Gallasszal vezényeltek egyéni edzést a fiatal Zete-labdarúgók számára.

- Nehéz időszak áll mögötted, hogy érzed most magad?

- Nem tagadom, vannak hullámvölgyek. Nemrég sajnos a papámat is elvesztettük, ő már régóta betegeskedett. A rossz eseménysorozatok mellett, örülök annak, hogy a klub ennyire támogat és látja bennem a lehetőséget. Hálás vagyok az egyesületnek és hosszú távon képzelem itt a jövőmet.

- Mesélj, kérlek a szerepkörödről a klubnál!

- Az NB III-as csapatnál segédedzőként és videóelemzőként támogatom Bozsik József munkáját. Az utánpótlás korosztályok mérkőzéseit is felveszem és elemzem, illetve igyekszem bontogatni a szárnyaimat játékosmegfigyelőként is. Végül, de nem utolsósorban, William Gallasnak is segítek az egyéni edzésekben.

Fotó: ztefc.hu

- Milyen érzés egy kaliberű egykori labdarúgóval együtt dolgozni?

- Hatalmas megtiszteltetés és nagyon örülök, hogy ezt a lehetőséget megkaptam. Jó érzés segíteni a kicsiknek és jó, hogy el tudok lesni dolgokat Williamtől és tanulni az edzésmódszereiből.

- Mit lehet tanulni tőle?

- A tökéletességre való törekvés, a mentalitás és a precízség. Nagy szenvedéllyel teszi a dolgát, ami motiváló erő számomra. Egy karizmatikus egyéniség, aki inspiratívan hat a munkatársakra.

- Mik a céljaid a jövőre nézve?

- A munka mellett a Pannon Egyetemen tanulok, ott szeretném elvégezni a gazdálkodási és menedzsment szakot, ezt követően pedig továbbtanulni sportmenedzsment mesterszakon. Emellett, szeretnék itt dolgozni és ha lehetőség adódik magasabb szintre lépni a jövőben, a sporton belül.

Kapcsolódó tartalmak:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/fiatal-jatekosat-gyaszolja-az-andrashida-sc-5337542/

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/lattam-ahogy-az-edesanyam-oleli-a-halott-ocsemet-megszolalt-a-hetfon-elhunyt-zalai-focista-testvere-5338712/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában